Με αντεπιθέσεις σκέφτεται να χτυπήσει ο Φερνάντο Σάντος το Ισραήλ στο παιχνίδι της Εθνικής (16:00) για να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012.

Με τους τρεις βαθμούς, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παραμένει πρώτη και ουσιαστικά βγάζει εκτός μάχης τους παίκτες του Λουίς Φερναντές, οδεύοντας για ματς χωρίς αύριο κόντρα στην Κροατία στην Αθήνα.

Ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να προτιμήσει το σύστημα των αντεπιθέσεων, αφού ξέρει ότι οι Ισραηλινοί «καίγονται» για τη νίκη και αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ανοιχτούν ώστε να πετύχουν κάποιο γκολ.

Εκεί θα βασιστεί και η τακτική του, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους Σαλπιγγίδη και Νίνη από τα άκρα με τις κάθετες πάσες που μπορούν να περάσουν ανά πάσα στιγμή Καφές, Καραγκούνης και Κατσουράνης από τα χαφ.

Η απουσία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από το κέντρο της άμυνας προβληματίζει τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος θα «γεμίσει» το κενό του με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, το οποίο όμως προόριζε για το χώρο της μεσαίας γραμμής, ελλείψει καθαρού κόφτη.

Σχηματικά, στο 4-3-3 που θα παρατάξει ο Σάντος, ο Σηφάκης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Τοροσίδη δεξιά και τον Ζαραδούκα αριστερά, αφού ο Σπυρόπουλος δεν είναι διαθέσιμος και ο Τζαβέλλας ανέτοιμος. Ο Κατσουράνης θα είναι μπροστά τους σε ρόλο «σκούπας» με τους Καφέ και Καραγκούνη λίγο πιο μπροστά του. Νίνης και Σαμαράς θα παίζουν στα άκρα, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, με τον Σαλπιγγίδη να είναι στην κορυφή, προσπαθώντας να «σπάσει» την αμυντική γραμμή των Ισραηλινών.

Το Ισραήλ θα παραταχθεί, όπως όλα δείχνουν με σύστημα 4-5-1 και τους Αουάτ, Σπούνγκιν, Γκέρσον, Μπεν Χαΐμ, Ταουάτχα, Ζάχαβι, Καγιάλ, Μπεναγιούν, Ραφαέλοφ, Νάτσο, Σέχτερ.

Οι διεθνείς, εκτός από τους αντιπάλους τους, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το… εχθρικό «Μπλούμφιλντ» που θα είναι κατάμεστο, αλλά και τις καιρικές συνθήκες, αφού την ώρα της αναμέτρησης αναμένεται να έχει εκτός από πολλή ζέστη και αρκετή υγρασία.

 

Η Βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.ΕΛΛΑΔΑ 14 (6) 8-3

2.Κροατία 13 (6) 10-3

3.Ισραήλ 13 (7) 10-7

4.Γεωργία 9 (7) 5-5

5.Λετονία 4 (6) 5-9

6.Μάλτα 0 (6) 2-13

Πηγή: sday.gr