Προειδοποίηση πως οι προτροπές για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο μπορεί να συνεπάγονται ποινικές κυρώσεις απευθύνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με αφορμή παροτρύνσεις φορέων για τέτοιες ενέργειες.

Η νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδία αναφέρει μια σειρά άρθρων για το είδος των παραβάσεων αυτών και τις ποινές.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε απευθύνει έκκληση στους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης να μην προχωρήσουν σε στάση πληρωμών προς το δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι επαγγελματίες του κλάδου αποφάσισαν με αυτό τον τρόπο να αντιδράσουν στην αύξηση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τον αγώνα που δίνουμε όλοι και αφορά το μέλλον όλων μας, καθώς καταβάλουμε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται ότι οι επιχειρηματίες του χώρου έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι, όταν όλος ο ΦΠΑ εισπράττεται και αποδίδεται στο κράτος, δεν χρειάζεται να διατηρηθεί ο συντελεστής στο 23%

Για αναποτελεσματικό και άδικο μέτρο σε περίοδο βαθιάς ύφεσης έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη.

Σημείωσε ότι το μέτρο θα πρέπει να αντικατασταθεί από άλλα μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος, αναφέροντας ως παράδειγμα μικρή αύξηση τεκμηρίων.

Μιλώντας επίσης στο σταθμό μας ο πρόεδρος των αρτοποιών Μιχάλης Μούσιος είπε ότι σε μια εβδομάδα αναμένεται να μετακυληθει στον καταναλωτή η αύξηση, του ΦΠΑ.

Πηγή: skai.gr