Νέες πειθαρχικές διώξεις κατά ομάδων της Σούπερ Λιγκ και της Φουτμπολ Λιγκ καθώς και κατά παραγόντων για την υπόθεση των στημένων αγώνων προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΙ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος.

Όπως είπε αναμένεται η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για τους 12 αγώνες με τη συμμετοχή της Ηλιούπολης, όπως επίσης και για τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα,

ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση (απο τον ιδιο) του ηχητικού υλικού που συνέλεξε η Υπηρεσία Πληροφοριών.Ο κύριος Φάκος τόνισε ότι το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να ξεκινήσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Παράλληλα  χαρακτήρισε  “νομική παραδοξότητα” την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή και τη δικαίωση του γηραιού.

Όπως εξήγησε, η απόφαση είναι εντελώς ανυπόστατη αφού βάσει κανονισμού, οι αποφάσεις της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ είναι αμετάκλητες και δεν αναιρούνται όπως έγινε στην περίπτωση του Ηρακλή. «Έτσι ανοίγει η όρεξη και σε άλλες ομάδες» δήλωσε με νόημα ο κύριος Φάκος.

Πηγή: skai.gr