Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Η φράση είναι ελλειμματική. Ουσιαστικά θα έπρεπε να λέει… τη μόνη βιομηχανία της Ελλάδας.

Με τις όποιες, πολλές έστω στρεβλώσεις και αρνητικές πτυχές του, ο τομέας του τουρισμού παραμένει το συγκριτικό πλεονέκτημα μιας χώρας η οποία δεν έχει καταφέρει να επενδύσει ουσιαστικά στην εξαγωγική πολιτική,

για να δημιουργήσει εναλλακτικούς πυλώνες εσόδων, που θα γέμιζαν τα ταμεία του κράτους.Τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι εκπρόσωποι του ελληνικού τουρισμού για τη φετινή σεζόν, δείχνουν ότι ο κλάδος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και, κυρίως, εσόδων, τα ταμεία γέμισαν. Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα για το 2011, θα κινηθούν στα επίπεδα των 16,5 εκατομμυρίων, ενώ η αύξηση στα έσοδα θα είναι περίπου 15%.

Τα παραπάνω μεγέθη βρίσκονται πολύ κοντά σε αντίστοιχα ιστορικά ρεκόρ που είχαν σημειωθεί το 2007, μια από τις καλύτερες περιόδους για τον ελληνικό τουρισμό. Και διαμορφώνουν περιβάλλον αισιοδοξίας ότι με συγκροτημένη δουλειά και σχέδιο, η επόμενη τουριστική περίοδος μπορεί να αποφέρει στην ελληνική οικονομία ακόμη περισσότερα έσοδα.

 

 

Πηγή: statesmen.gr