Άμεσα ξεκινούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις εφορίες στους φακέλους με τις αποδείξεις που υποβλήθηκαν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις,

σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν όσοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία και να περιοριστούν οι απώλειες του κράτους από τις αυξημένες επιστροφές φόρου.Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών,

Γιάννη Καπελέρη, το δειγματοληπτικό έλεγχο των φακέλων θα επωμιστεί τριμελής επιτροπή, ενώ κριτήριο για την επιλογή των ελέγχων θα αποτελέσει η αναλογία του ποσού των αποδείξεων σε σχέση με το ποσό του εισοδήματος που έχει δηλωθεί.

Έτσι, όσοι υπέβαλαν αποδείξεις μεγάλης αξίας, η οποία δεν συνάδει με το ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων ή λαμβάνουν μεγάλες επιστροφές φόρου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον έλεγχο.

Στο μεταξύ, σε ισχύ τίθεται από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου ο αυξημένος ΦΠΑ 23% στην εστίαση και τα αναψυκτικά. Το οικονομικό επιτελείο έχει δεσμευτεί ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έως ότου ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά τους οι εστιάτορες απειλούν ότι θα κηρύξουν στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, εάν δεν αρθεί η κυβερνητική απόφαση.

Πηγή: skai.gr