Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Θεσ/νικης τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές και χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό, δραστηριοποιούνταν στη διάρρηξη θωρακισμένων θυρών.

Συνελήφθησαν ως μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 48, 35 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση».

Προηγήθηκε αστυνομικός έλεγχος των τριών αλλοδαπών, όταν κινούμενοι στην περιοχή της Άνω Πόλης, κρίθηκαν ύποπτοι από άνδρες της ΟΠΚΕ που πραγματοποιούσαν εποχούμενη περιπολία.

Κατά τον έλεγχο, οι συλληφθέντες δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και υπέδειξαν παραποιημένα Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου.

Από τα αποτελέσματα της δακτυλοσκοπικής έρευνας, προέκυψαν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας των αλλοδαπών, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι δύο από τους αυτούς είχαν σημανθεί στο παρελθόν με διαφορετικά στοιχεία και είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών, σε υποθέσεις ναρκωτικών και πλαστογραφίας.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε στην περιοχή της Άνω Πόλης το διαμέρισμά τους, όπου και πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία εισαγγελέα.

Στο εσωτερικό της οικίας των μελών της συμμορίας βρέθηκε και κατασχέθηκε:

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (αυτοσχέδια εργαλεία για διάνοιξη πόρτας, λίμες για παραβίαση μύλων κλειδαριών, ηλεκτρικός τροχός, κατσαβίδια, σφυριά, πολυεργαλεία, μεταλλικοί γάντζοι, κ.α)

Κλειδαριές και κλειδιά πορτών ασφαλείας ,

Ρολόγια και κοσμήματα,

Κινητά τηλέφωνα ,

Εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων ,

Πλαστά έγγραφα (κυρίως βεβαιώσεις παραμονής αλλοδαπών)

Φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας) που απεικονίζουν άγνωστα πρόσωπα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τους τελευταίους 4 μήνες, Ο όγκος των διαρρηκτικών εργαλείων είναι ενδεικτικός της συστηματικής τέλεσης κλοπών και όχι περιστασιακής διάπραξης διαρρήξεων.

Η ανεύρεση συγκεκριμένων τύπων κλειδαριών και αυτοσχέδιων εργαλείων ενισχύει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επαγγελματίες διαρρήκτες, οι οποίοι μάλιστα πειραματίζονται σε νέες μεθόδους παραβίασης θωρακισμένων θυρών.

Η ποσότητα των πλαστών βεβαιώσεων καταδεικνύει ότι τα μέλη της ομάδας ασχολούνται επίσης με την έναντι αμοιβής πλαστογράφηση εγγράφων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η κλειδαριά (τύπου τρίαινα), η οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια από το ερευνώμενο διαμέρισμα, χρησίμευε για την εκπαίδευση και εντατική πρακτική εξάσκηση των συλληφθέντων, ώστε να τελειοποιήσουν την «τεχνική» τους στην παραβίαση κλειδαριών ασφαλείας.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η πλήρης έκταση της δράσης της συμμορίας.

Πηγή skai.gr