Να σπάσει τον πάγο στις ελληνογαλλικές σχέσεις επιχειρεί ο Γ. Παπανδρέου. «Ελάτε να δείτε τι έχουμε κάνει στην Ελλάδα» η πρόσκλησή του προς τον Ν. Σαρκοζί.

Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Παρίσι με τον Νικολά Σαρκοζί ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο να στείλει δικούς τους εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα

προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, «με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος» όπως είπε για να αλλάξει η χώρα προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική και αναπτυξιακή.

«Είμαστε λοιπόν απόλυτα αποφασισμένοι. Είμαστε επίσης απόλυτα αποφασισμένοι να υπάρχει διαφάνεια σε όλα” τόνισε ο κ. Παπανδρέου καλώντας μάλιστα οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα το επιθυμεί να στείλει δικούς της εμπειρογνώμονες για να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Νικολά Σαρκοζί και τον γαλλικό λαό για τη στήριξη που διαχρονικά αλλά και σήμερα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δείχνουν για τη χώρα μας.

«Πρόκειται για μία υποστήριξη την οποία αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός και είναι ιδιαίτερη χρήσιμη σήμερα που περνάμε μία κρίσιμη περίοδο. Η στήριξη αυτή είναι πολύτιμη για να αλλάξει Ελλάδα και να γίνει μία καλύτερη Ελλάδα» σημείωσε.

“Η αποτυχία της Ελλάδας θα ήταν αποτυχία για όλη την Ευρώπη”, είπε ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνοντας: “Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει για ηθικούς και οικονομικούς λόγους”.

Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να πάει στη Γερμανία για να “επιταχύνει” το σχέδιο διάσωσης του ενιαίου νομίσματος σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: real.gr