Σε 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως ανέρχεται το ποσό που θα εξοικονομηθεί από τη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλών με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, οι νέοι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο θα είναι ο κατώτατος 780 ευρώ και ο ανώτατος 2.200 ευρώ.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις που φτάνουν και τα 1.600 ευρώ αφορούν τους υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στους οποίους καταργούνται τα επιδόματα που προσαύξαναν το τελικό ύψος των αποδοχών τους.

Την Παρασκευή, εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει το υπουργείο Μεταφορών, όπου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του Γιάννη Ραγκούση με τους επικεφαλής της τρόικας, το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ για δεύτερη ημέρα πραγματοποιείται και ο αποκλεισμός του ΥΠΟΙΚ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Από την πλευρά του, ο γγ. της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος υποστήριξε μέσω του ΣΚΑΪ ότι στον δημόσιο τομέα υπάρχουν σήμερα 403 χιλιάδες υπάλληλοι, ενώ έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί 35 χιλιάδες υπάλληλοι

Στο μεταξύ, στα 2.773 ευρώ ορίζεται η ανώτατη σύνταξη για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Πηγή: skai.gr