Από τις 9 το πρωί 40 περίπου άτομα –μέλη του ΠΑΜΕ και Λαϊκών Επιτροπών- στη Ι’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 45), πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταβολή του έκτακτου φόρου.

Στις 12:30 θα συγκεντρωθούν στην ίδια εφορία και οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προκειμένου να κρεμάσουν στην είσοδο του κτιρίου τα ειδοποιητήρια για τον έκτακτο φόρο.

«Χαράτσια προκλητικά παράνομα, αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης και τα οποία είναι αδύνατο να τα πληρώσουμε οι ήδη καταχρεωμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη ΔΟΥ Τούμπας (Επιδαύρου 35), όπου 20 περίπου μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας διαμαρτύρονται κρατώντας στα χέρια τους τα εντάλματα πληρωμής.

Σε ανάλογη ενέργεια προχώρησαν και πολίτες στην Αθήνα, έξω από την εφορία του Γαλατσίου σήμερα, την τελευταία μέρα καταβολής του έκτακτου φόρου.

Πηγή: skai.gr