Την άμεση εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση του δανείου και να «πάρει ανάσα»

ο κρατικός κορβανάς, καθώς λεφτά για μισθούς και συντάξεις υπάρχουν έως τον Οκτώβριο.

Οι ελεγκτές ζητούν επιτακτικά μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στο Δημόσιο, ενώ εκτιμούν ότι η εφεδρεία δεν θα αποδώσει δημοσιονομικά οφέλη μέχρι το τέλος του έτους και ζητά άμεσα απολύσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ σε νέο υπουργικό συμβούλιο, την Κυριακή, θα συζητηθεί το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Την Πέμπτη, υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος επαναβεβαίωσε στους ελεγκτές τη δέσμευση της κυβέρνησης για την τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων και για το «κλείσιμο» όλων των εκκρεμοτήτων.

Η τρόικα ζητά, μεταξύ άλλων, την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 17,1 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2011, την άμεση προώθηση της εργασιακής εφεδρείας σε Δημόσιο, δημόσιες επιχειρήσεις και φορείς, το νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η υλοποίηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων που καρκινοβατεί.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν την Πέμπτη ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με την τριμερή, επισημαίνοντας ότι το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό.

Πηγή: skai.gr