Τα κινητά με Windows Phone 7 στέλνουν στη Microsoft στοιχεία για τη γεωγραφική θέση του χρήστη, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Αυτό αποδεικνύει με στοιχεία που δημοσιεύει στο Within Windows blog, ο Rafael Rivera.

Εναντίον μάλιστα της Microsoft έχει κατατεθεί αγωγή για το συγκεκριμένο θέμα πριν από τρεις εβδομάδες.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι η εφαρμογή της κάμερας συλλέγει πληροφορίες θέσης του χρήστη και τις στέλνει στους servers της Microsoft. Συνεχίζει δε να στέλνει αυτές τις πληροφορίες ακόμη και αν ο χρήστης απενεργοποιήσει την επιλογή χρήσης των σημείων θέσης από την κάμερα.

Μετά την υποβολή της αγωγής, η Microsoft, σε σχετικό post, αναφέρει ότι θα εξετάσει τους ισχυρισμούς αυτούς, αλλά έκτοτε δεν έχει δώσει κάποια σχετική εξήγηση.

Ο Rivera πάντως αναφέρει ότι δοκίμασε ένα Samsung Focus με Windows Phone 7. Επέστρεψε το κινητό στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του, εγκατέστησε μία Wi-Fi σύνδεση και παρακολούθησε την αποστολή δεδομένων από το κινητό προς τους servers της Microsoft. Διαπίστωσε δε ότι πράγματι η εφαρμογή της κάμερας έστελνε πληροφορίες για τη θέση του κινητού ακόμη και όταν ο χρήστης είχε απενεργοποιήσει τη σχετική διαδικασία.

Πηγή: neo2.gr