«Τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί» υποστήριξε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος,

τονίζοντας ότι «πρέπει η κυβέρνηση πλέον να ασχοληθεί με τις δημόσιες δαπάνες», στις οποίες, όπως ανέφερε, «υπάρχει ακόμη περιθώριο για τον περιορισμό τους».

Σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι: «Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει κάποια συζήτηση και σε κυβερνητικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση». Τάχθηκε, πάντως, υπέρ της συλλογής των αποδείξεων, η οποία, όπως είπε, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών, επεσήμανε ότι «οι ιδιοκτήτες ταξί δεν είναι μεροκαματιάρηδες, αλλά εργοδότες». Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «οι ιδιοκτήτες ταξί κάνουν απεργία προκειμένου να δημιουργήσουν χάος για πολιτικούς σκοπούς» και πρόσθεσε ότι το σωματείο των οδηγών ταξί ελέγχεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησε κριτική κατά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιάννη Αδαμόπουλου μετά την απόφαση του συλλόγου να του αφαιρέσει τον τίτλο του επιτίμου δικηγόρου.

«Κάποιος που δεν γνωρίζω μου αφαίρεσε έναν τίτλο που δεν ήξερα ότι είχα», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, ενώ υπεραμύνθηκε των δηλώσεων του ότι δικηγόροι στην Αθήνα είναι αδιανόητο να δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ, επισημαίνοντας ότι επικαλέστηκε στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα χρήματα που δηλώνουν οι δικηγόροι.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι το τέλος ακινήτων που καλείται να πληρώσει ο ίδιος ανέρχεται στο πόσο των 7.500 ευρώ, ποσό που προκύπτει από την ακίνητη περιουσία που κληρονόμησε. Όπως σημείωσε, αναζητεί υποψήφιους αγοραστές. ενώ επειδή δεν έχει να το πληρώσει, μπορεί να έρθει ο Βενιζέλος να τον συλλάβει και να τον βάλει φυλακή.

Πηγή: real.gr