Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα λάβει εγκαίρως την έκτη δόση του μηχανισμού στήριξης δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπογράμμισε δε, την βούληση της κυβέρνησης για απόλυτη εναρμόνιση με τις αποφάσεις της συνόδου της 21ης Ιουλίου.«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για την εκταμίευση της 6ης δόσης,

αλλά και για την εφαρμογή του λεγόμενου νέου προγράμματος, πάντα σε σχέση με τους όρους της περίφημης απόφασης της 21ης Ιουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος στο δημοσιογράφο του CNN John Defterios.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα που θα επέφερε κούρεμα 50% στις τιμές των ελληνικών ομολόγων ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Εγώ είμαι ο υπεύθυνος υπουργός Οικονομικών. Είμαι εδώ για να εφαρμοστεί η κοινής μας ευρωπαϊκή απόφαση του Ιουλίου. Όχι για να συμμετέχω σε διάφορες ανεύθυνες συζητήσεις ή για να επαναλαμβάνω φήμες ή σχόλια. Για μένα, το μόνο καθήκον, ο μόνος δρόμος, είναι να εφαρμοστεί η απόφαση της 21 Ιουλίου».

Το ποσοστό συγκέντρωσης των αποδείξεων θα αυξηθεί, αλλά δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί, δήλωσε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» μετά το θόρυβο που καταγράφηκε από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Όλη η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο CNN:

http://www.vimeo.com/ 29679812

Πηγή: skai.gr