Κάλιο αργά παρά ποτέ; Στη σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος καταζητούταν από την Αστυνομία των ΗΠΑ για περισσότερα από 40 χρόνια προχώρησαν οι αρχές στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI ο Τζορτζ Ράιτ είχε δραπετεύσει το 1970 και παρέμενε ασύλληπτος επί 41 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων πραγματοποίησε αεροπειρατεία σ’ ένα αεροπλάνο,

το οποίο οδήγησε από τις ΗΠΑ στην Αλγερία.

Ο 68χρονος σήμερα Ράιτ είχε καταδικαστεί το 1963, μαζί μ’ ένα συνεργό, για το φόνο ενός βετεράνου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε πρατήριο βενζίνης, το 1962. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 έως 30 ετών, όμως τον Αύγουστο του 1970 δραπέτευσε από τη φυλακή του Μπεϊσάιντ μαζί με τρεις συνεργούς.

Αρχικά μετέβη στο Ντιτρόιτ, όπου εντάχθηκε στο Στρατό για την Απελευθέρωση των Μαύρων (Black Liberation Army). Στη συνέχεια, στις 31 Ιουλίου 1972, μαζί με τέσσερις συνεργούς, πραγματοποίησε αεροπειρατεία σε αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ντιτρόιτ – Μαϊάμι, ζητώντας ως λύτρα το ποσό ρεκόρ, για την εποχή, του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να απελευθερώσει τους επιβάτες.

Ο Ράιτ κρατείται τώρα χωρίς εγγύηση από τις πορτογαλικές αρχές. Συνελήφθη σε μια πόλη έξω από τη Λισαβόνα. Δεν είναι σαφές πώς εντοπίστηκε από τις αρχές, όμως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε έρθει σε επαφή πρόσφατα με συγγενείς του στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του έχει επιβληθεί για φόνο. Εκπρόσωπος του FBI δεν σχολίασε αν ο Ράιτ θα αντιμετωπίσει πρόσθετες κατηγορίες για το ρόλο του στην αεροπειρατεία.

Πηγή: skai.gr