Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται οριστικά, για την υπόθεση των υπερτιμημένων συμβάσεων του ΟΤΕ, ο Παναγής Βουρλούμης,

πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και ο Γιώργος Ιωαννίδης, πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών.

Η κρίση των Εφετών διαφοροποιήθηκε εντελώς και ουσιαστικά ανέτρεψε, ένα χρόνο μετά, το βούλευμα του Πρωτοδικείου το οποίο έκρινε πως τα δυο πρώην ανώτερα στελέχη έπρεπε να καθίσουν στο εδώλιο για υπόθεση υπερτιμολογήσεων σε συμβάσεις που υπέγραψε ο ΟΤΕ για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης των δικτύων του, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που αφορούσαν την περίοδο 2003 -2007 με εταιρείες, μεταξύ των οποίων η INTRACOM και η SIEMENS.

Οι εφέτες, ενώπιον των οποίων εμφανίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι κατόπιν δικού τους αιτήματος για την παροχή διευκρινίσεων στο Συμβούλιο, έκριναν τελικά πως δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη οι κατηγορούμενοι και τους απάλλαξαν οριστικά.

Η επίμαχη συμφωνία του ΟΤΕ είχε τίμημα 130 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που η Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης (ΔΔΔΚΣ) του Οργανισμού είχε κοστολογήσει στο ήμισυ. Το πρωτόδικο βούλευμα θεωρούσε πως το τίμημα στις συμβάσεις αυτές ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε εκτιμήσει και προϋπολογίσει η αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης και Συντήρησης Δικτύων του ΟΤΕ και έτσι διαπίστωνε την διάπραξη αδικήματος.

Με το πρωτόδικο βούλευμα είχαν απαλλαγεί από την κατηγορία επτά μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους.

Μετά την έκδοση του πρωτόδικου βουλεύματος ο ΟΤΕ είχε ταχθεί στο πλευρό των δύο στελεχών του, υποστηρίζοντας με ανακοίνωσή του, πως ενήργησαν με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας, ενώ υπενθύμιζε πως η τότε Διοίκηση παρέλαβε τις συμβάσεις από την προηγούμενη.

Πηγή: real.gr