Έτοιμη να παρουσιάσει τη δική της πρόταση στο χώρο των tablets είναι η Amazon, με στόχο να ανταγωνιστεί το κυρίαρχο iPad, με σημαντικότερο “όπλο” την τιμή του που αναμένεται να είναι η μισή από αυτή του iPad…

Συμμάχους στην προσπάθειά της φαίνεται να έχει τους αναλυτές, οι οποίοι πιστεύουν ότι η πρόταση της Amazon μπορεί να είναι αρκετά πιο ανταγωνιστική από αυτές άλλων κατασκευαστών όπως η Acer, η Samsung και η RIM.

To Amazon tablet θα παρουσιαστεί μέσα στο Σεπτέμβρη και θα αποτελεί ουσιαστικά μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού ηλεκτρονικού αναγνώστη Kindle. Θα διαθέτει οθόνη 7 ιντσών και θα εκτελεί όλες τις γνωστές λειτουργίες ενός tablet (σερφάρισμα στο διαδίκτυο, βίντεο, φωτογραφίες, e-mail, κ.λπ.), αλλά κατά πιθανότητα δεν θα έχει δυνατό επεξεργαστή και ούτε μεγάλο ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης.

Υπολογίζεται όμως ότι θα κοστίζει περίπου τη μισή τιμή του iPad (περίπου δηλαδή 250 δολάρια) και οπωσδήποτε η κόντρα με τον μεγάλο αντίπαλό του αναμένεται με ενδιαφέρον, που στις ΗΠΑ κατέχει μερίδιο 83% στην αγορά των tablets.

Πηγή: neo2.gr