Η συνεργασία της ΑΕΚ με την Petit Chateau θα σφραγιστεί σήμερα και μέχρι την Πέμπτη, αναμένεται να καταβάλουν τα 2 εκατ. ευρώ που έχουν υποσχεθεί.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας που θέλει να επενδύσει στην Ένωση ασχολήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με γραφειοκρατικά ζητήματα,

για να μην υπάρχουν πλέον εμπόδια και να μπορέσουν να καταβάλουν το ποσό που έχουν υποσχεθεί και να προχωρήσει η διαδικασία.

Αρχικά τα χρήματα θα σταλούν από τράπεζα της Ρωσίας σε εταιρεία που θα ανοίξει στην Ελλάδα, η οποία στην ουσία αποτελεί υποκατάστημα της Petit Chateau και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το πρωί. Ακόμη, στους Ιταλούς και Ρώσους επενδυτές δίνεται προθεσμία 30 ημερών για την καταβολή των υπόλοιπων 8 εκατ. ευρώ και τονίζουν ότι θα το κάνουν κι αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», οι επενδυτές έχουν παρουσιάσει τετραετές πλάνο, αλλά η διοίκηση της ΑΕΚ παραμένει επιφυλακτική. Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν δείξει την πρόθεσή τους να βάζουν 10 εκατ. ευρώ ετησίως για τέσσερα χρόνια. Συνολικά δηλαδή 40 εκατ. ευρώ!

Με τα πρώτα χρήματα που θα βάλουν στην ομάδα θα πάρουν ένα πολύ μικρό πακέτο μετοχών, αλλά δεν αποκλείεται σταδιακά να εξελιχθούν σε μεγαλομέτοχοι της ομάδας. Βέβαια, στις πρώτες επαφές δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο.

Πηγή: sday.gr