Την Τετάρτη έρχονται στην Αθήνα, οι επιθεωρητές της τρόικας, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ομάδα των επιθεωρητών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σε ερώτηση εάν οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, η πηγή δήλωσε: «Ναι, η αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι την Τετάρτη».

«Το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα»,δήλωσε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι τελικές αποφάσεις για την καταβολή της έκτης δόσης των δανείων δεν θα ληφθούν στο Eurogroup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο

Στο μεταξύ, κρίσιμη συνάντηση θα έχει το βράδυ στο Βερολίνο ο Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την ρητή δέσμευση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε ζήτημα χρεοκοπίας της χώρας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ «θα συζητηθεί κυρίως η οικονομική κατάσταση και περιμένουμε με ενδιαφέρον, τι θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, το δρόμο που έχει διανυθεί και το δρόμο που μένει ακόμη να διανυθεί».

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr