Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή για το χαράτσι στα ακίνητα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους,

αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τις εξελίξεις, με υπαρκτό τον φόβο ότι η κυβέρνηση μπορεί να μην κερδίσει τη συγκεκριμένη ψηφοφορία,

ενώ προβληματίζεται και για το σενάριο να καταψηφίσουν 2 ή 3 βουλευτές και η ΚΟ να μείνει με 151 ή 152.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν εισηγήσεις για ψήφο εμπιστοσύνης με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ώστε η κυβέρνηση να κρατήσει τουλάχιστον έως τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί ή η ψήφιση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ε.Ε. ή η νέα συμφωνία που κυοφορείται με κούρεμα 50 έως 60%, αλλά και η ανταλλαγή των ομολόγων.

Μετά την ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό των Οδ. Βουδούρη και Χρ. Οικονόμου αλλά και το ενδεχόμενο παραίτησης που άφησε ανοιχτό ο Γ. Βούρος σήμερα προστέθηκαν και άλλοι «πράσινοι» βουλευτές. Υπουργοί όπως οι Μ. Χρυσοχοίδης και Χρ. Παπουτσής πήραν θέση για τις αψιμαχίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης ενώ ο Η. Μόσιαλος προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους και να ανεβάσει το ηθικό της Κ.Ο.

Αν Μακρυπίδης: «Τα μέτρα δεν ισχύουν. Δεν έχουν ψηφιστεί»

«Πρώτα, πρώτα από αυτά δεν ισχύει τίποτα, αυτά είναι ανακοινώσεις και δεν έχουν ψηφιστεί. Τι κάνουμε στην Ελλάδα; Δυστυχώς ανακοινώνονται κάποια μέτρα τα οποία δεν έχουν συζητηθεί, δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουν ψηφιστεί και από την πρώτη ανακοίνωση μέχρι τα ενδιάμεσα στάδια να οριστικοποιηθούν, να διαμορφωθούν οι τελικές αποφάσεις, να πάρουν μορφή νομοσχεδίου, να ψηφιστούν περνάει κάποιο χρονικό διάστημα και για ένα μήνα περίπου μέχρι να ψηφιστούν και να γίνουν νόμος του κράτους, που μπορεί να ισχύουν και μετά από 1-2-3 μήνες, δημιουργείται μια αίσθηση μέτρα και ξανά μέτρα και νέα μέτρα, μετρολαγνεία».

Δ. Κρεμαστινός «Οι εκλογές θα προκληθούν αυτόματα»

«Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να είναι μονόδρομος όλη η ιστορία, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να πειστούν οι βουλευτές -ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ- και ο κόσμος. Γιατί οι βουλευτές πείθονται ότι είναι μονόδρομος, αλλά το πρόβλημα δεν είναι να πεισθούν οι βουλευτές που ψηφίζουν. Το πρόβλημα είναι γιατί δεν προχωρούν τα μέτρα και η εύκολη δικαιολογία είναι ότι φταίνε οι υπουργοί που κοιτάνε το προσωπικό τους συμφέρον, το πολιτικό κόστος κτλ. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Ο κόσμος δεν έχει πεισθεί. Εμείς να προκαλέσουμε εκλογές; Θα προκληθούν αυτόματα! Εάν συνεχίσει το κράτος να μη λειτουργεί -και το βλέπετε- είναι δυνατόν να υπάρξει άλλη λύση; Εκ των πραγμάτων»

Χρ. Παπουτσής: Κάποιοι δημιουργούν πλεόνασμα ανευθυνότητας

«Εκείνο που απασχολεί είναι η συντεταγμένη πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Πιστεύω ότι είναι η στιγμή όπου όλοι μας επιχειρούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, να δημιουργήσουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα για τη χώρα μας. Οι πάντες λοιπόν και όταν λέω οι πάντες, εννοώ εντός και εκτός κυβέρνησης, να αποφεύγουν να δημιουργούν και να εμφανίζουν ένα πλεόνασμα ανευθυνότητας».

Μ. Χρυσοχοίδης: Δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές

«Κάποτε, για πολλά χρόνια, γινόταν διανομή ευημερίας. Τώρα έχουμε δυστυχώς διανομή βαρών, αλλά και πάλι η πολιτική θα σηκώσει αυτό το άγος και αυτόν τον πόνο που νιώθουν οι καθημερινοί πολίτες. Εμείς λοιπόν συζητάμε για εκλογές αυτή τη στιγμή, την ώρα που οι άλλοι συζητούν για να σώσουν εμάς; Εάν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα στη χώρα και ο λαός θέλει μια τέτοια εκδοχή, θα μπορούσε να γίνει κι αυτό».

Η. Μόσιαλος: Την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, την Τρίτη, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την στάση τους και για την στήριξη που παρέχουν μέχρι τώρα» ανέφερε στον Real fm 97.8

Πηγή: real.gr