Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην ατζέντα του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνεται επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, και στη συνεχεία κοινή συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ.

Τελεσιγραφικού τύπου μήνυμα στην Ελλάδα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση απέστειλε νωρίτερα την Κυριακή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας σε γάλλους δημοσιογράφους.

«Αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτούς» διαμήνυσε η κ. Λαγκάρντ λίγες ώρες πριν τη συνάντησή της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα με αντικείμενο τη συμφωνία της 21η Ιουλίου για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και στη γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών.

Με ανακοίνωσή του από την Ουάσιγκτον, ο έλληνας υπουργός χαρακτήρισε ως «κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα» τα σενάρια για το ελληνικό χρέος, ενώ τόνισε τη βασική θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της συνόδου της 21ης Ιουλίου για την ενίσχυση του EFSF.

Πηγή: real.gr