Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά «καθάρισε» την ΑΕΚ με 3-0 και έδειξε πως φέτος θα είναι η… χρονιά του!

Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στην «Ένωση» και την προβληματική της άμυνα και μέσα σε 45 λεπτά μετέτρεψαν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν σε… περίπατο.

Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ στο 16’, ο Αθανασιάδης έκανε το 2-0 στο 37’ και ο εξαιρετικός Σαλπιγγίδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το ματς:

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, όπου η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ χωρίς επιτυχία, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και πίεσαν.

Έχοντας ως παραγωγικό δίδυμο τον Σαλπιγγίδη με τον Έτο, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι «έκλεισαν» την ΑΕΚ στα καρέ της και στάθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 16’ και έπειτα από σουτ του Φωτάκη που κόντραρε στο σώμα του Κάλα, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Βιεϊρίνια την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα! (1-0)

Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της «Ένωσης» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ, ο Βάργκας κάλυπτε τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων». Στο 38’, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δεύτερό τους τέρμα. Το δίδυμο… φωτιά του «Δικεφάλου του Βορρά» Σαλπιγγίδης- Έτο που «ζάλιζε» συχνά- πυκνά την άμυνα της ΑΕΚ, έκανε και πάλι τη δουλειά του.

Στο 37′, ο Σαλπιγγίδης έβγαλε υπέροχα από δεξιά για τον Ετό, εκείνος μπήκε στην περιοχή και -αφού πρόλαβε την έξοδο του Αραμπατζή- «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Αθανασιάδη, που πλάσαρε από κοντά!

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν φύλλο και… φτερό την προβληματική αντίπαλη άμυνα και κατάφεραν, μετά το τέρμα του εξαιρετικού Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις, να διαμορφώσουν το τελικό 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα, με τον ΠΑΟΚ να οπισθοχωρεί δικαιολογημένα μετά το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους και την ΑΕΚ να μην μπορεί να φανεί απειλητική. Έτσι, μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα της 4ης αγωνιστικής, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 7 βαθμούς μετά από 4 παιχνίδια, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έχουν 6 με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Έτο, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (65′ Σπαντάτσιο), Βιεϊρίνια (84′ Σνάουτσνερ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (77′ Γεωργιάδης).

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπάλαφας, Τσιρίλο, Ίβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας (61′ λ.τ. Κάρλος), Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46′ Γκερέιρο), Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος (46′ Μπέλεκ)

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Κοντοές, Λαγός, Κλωναρίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

Πηγή: sday.gr