Τελεσιγραφικού τύπου μήνυμα στην Ελλάδα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση απέστειλε την Κυριακή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε Γάλλους δημοσιογράφους.

«Αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτούς» διαμήνυσε η κ. Λαγκάρντ λίγες ώρες πριν τη συνάντησή της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα με αντικείμενο τη συμφωνία της 21η Ιουλίου για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων.

Ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στη γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών και στη συνεχεία θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.

Στην ατζέντα του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνεται επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, και στη συνεχεία κοινή συνάντηση της κ. Λαγκάρντ με τον πρόεδρο της ΕΚΤ.

Με ανακοίνωσή του από την Ουάσιγκτον, ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε ως «κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα» τα σενάρια για το ελληνικό χρέος, ενώ τόνισε τη βασική θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της συνόδου της 21ης Ιουλίου για την ενίσχυση του EFSF.

Πηγή: skai.gr