Σε διάψευση των σεναρίων για το ελληνικό χρέος προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται.

«Παρά την κατηγορηματική μου δήλωση της Παρασκευής, σε σχέση με διάφορα σενάρια για τη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου χρέους, παρά το ότι βασική θέση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι αυτή τη θέση παρουσιάζω σε όλες μου τις συναντήσεις και ομιλίες στην Ουάσιγκτον, στα κυριακάτικα ελληνικά φύλλα επαναλαμβάνονται τα σενάρια και μάλιστα ως προερχόμενα από την ελληνική Κυβέρνηση και όχι ως φήμες που προέρχονται από άλλες πηγές και αναπαράγονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης», τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

«Μάλιστα, υπάρχουν δημοσιεύματα που μετατρέπουν αυτές τις φήμες σε κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα. Προφανώς οι συντάκτες τους δεν αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρά και επικίνδυνα είναι τα πράγματα για τη χώρα», προσθέτει στη συνέχεια.

«Επαναλαμβάνω, συνεπώς, τις προηγούμενες δηλώσεις μου της Παρασκευής 23.09 και του Σαββάτου 24.09.2011 που αποτυπώνουν, με απόλυτη καθαρότητα και σαφήνεια, τις ελληνικές θέσεις», καταλήγει στη δήλωση του ο Υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: real.gr