Πυρά όχι μόνο κατά του αντιπάλου του Ντερβίς Έρογλου, αλλά και της Άγκυρας, εξαπέλυσε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για χειρισμούς τους στο θέμα της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας σε τουρκοκυπριακό σταθμό, ο τέως κατοχικός ηγέτης χαρακτήρισε λανθασμένες τις πολεμοχαρείς απειλές των τούρκων αξιωματούχων.

”Στο τέλος της ημέρας, η Τουρκία δεν είπε ξεκάθαρα θα πάμε να χτυπήσουμε, θα διαλύσουμε την πλατφόρμα. Αλλά είπε λέξεις που θα μπορούσαν να σχολιαστούν ως τέτοιες (σ.σ: πολεμικές απειλές).

Αυτό είναι σίγουρα λάθος. Εάν θα επιτίθετο θα μπορούσε να το πει, αλλά εάν δεν το κάνεις, δεν το λες” τόνισε.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αμφισβήτησε δε, την επιθυμία τόσο του Ντερβίς Ερογλου όσο και του Ραούφ Ντενκτάς παλαιότερα για λύση του Κυπριακού. ”Εάν ο Ερογλου θέλει λύση, εγώ είμαι αστροναύτης” σχολίασε δηκτικά.

Υποστήριξε δε ότι οι Ελληνοκύπριοι προχωρούν στις έρευνες για το φυσικό αέριο τώρα, για δικούς τους εσωτερικούς λόγους. ”Η πιο αποτελεσματική απάντηση ίσως να ήταν η λύση του Κυπριακού, το βήμα για την ειρήνη. Εκτός από το να απειλείς, να προκαλείς. Δεν έχουμε τέτοια δύναμη” σημείωσε.

Στο μεταξύ, “αναθερμαίνεται” το ενδιαφέρον των γαλλικών πετρελαϊκών κολοσσών για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί αγόρασαν τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή: skai.gr