Η Atlanta στην Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών φιλοξενεί το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο, το οποίο ονομάζεται «Georgia Aquarium».

Απλά να αναφέρουμε ότι περιέχει πάνω από 32 εκατομμύρια λίτρα νερού και 120.000 ζώα από 500 είδη με 60 διαφορετικές προελεύσεις.

Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα είδη είναι οι φάλαινες beluga, τα σαλάχια manta και οι μικροί φαλαινοκαρχαρίες (το μόνο ενυδρείο εκτός Ασίας που έχει αυτό το είδος).

Το ενυδρείο είναι τοποθετημένο γύρω από ένα κεντρικό αίθριο, με πέντε διαφορετικές εκθέσεις που μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν, και οι οποίες είναι οι εξής: Tropical Diver, Cold-Water Quest, Georgia Explorer, River Scout και Ocean Voyager.

Η κατασκευή του ενυδρείου χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από τον συνιδρυτή του «Home Depot» Bernie Marcus και αντιστοιχούσε στο ποσό των $250 εκατομμυρίων. Το ενυδρείο στεγάζεται σε πάνω από 20 στρέμματα βόρεια του Centennial Olympic Park και άνοιξε για το κοινό το Νοέμβριο του 2005.

Τα τελευταία 6 χρόνια έχει σπάσει ρεκορ επισκεψιμότητας, με πωλήσεις περισσότερων από 290.000 ετήσιων εισητηρίων μέσα στο πρώτο έτος λειτουργίας του.

Περίπου το 70% των ζώων του ενυδρείου προέρχονται από ζωολογικούς κήπους, ιχθυοτροφεία και άλλα ενυδρεία, ενώ μερικά από αυτά τα ζώα έχουν σωθεί από επικίνδυνα περιβάλλοντα.

Το ενυδρείο φιλοξενεί καρχαρίες του είδους Great Hammerhead, γεγονός που το κάνει το δεύτερο μόλις ενυδρείο στις ΗΠΑ που το κάνει αυτό. Προκειμένου να γεμίσουν τις τόσες δεξαμενές έφεραν 32 εκατομμύρια λίτρα νερού, δηλαδή όσο χρειάζεται για να γεμίσουν 160.000 μπανιέρες, και στη συνέχεια πρόσθεσαν 750 σακιά των 900 κιλών θαλασσινό αλάτι για να το μετατρέψουν το νερό σε θαλασσινό.

 

 

 


Πηγή: otherside.gr