Κι όμως στην Κίνα υπάρχει ένα “φεστιβάλ σκύλου” το οποίο γιορτάζουν αυτές τις μέρες το οποίο τραβάει την προσοχή του κόσμου αλλά και την προσοχή πολλών φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο λόγος είναι εμφανής καθώς στο φεστιβάλ αυτό καταναλώνουν κρέας σκύλου.

Οι σκύλοι θανατώνονται με βάναυσο τρόπο και καταναλώνονται ως μεζές για τους Κινέζους στην πόλη της Yulin.

Αν και φαντάζει φρικιαστικό ή αηδιαστικό αν θέλετε, οι κάτοικοι της Yulin (Γιου Λιν) δεν καταλαβαίνουν που είναι το πρόβλημα αυτών που διαμαρτύρονται. Χαρακτηριστικές δηλώσεις των ντόπιων είναι:

“Είναι όπως όλα τα υπόλοιπα κρέατα. Τα μικρότερα σε ηλικία ζώα είναι πιο τρυφερά και νόστιμα ενώ τα μεγάλα σε ηλικία σκυλιά έχουν μία δυνατή διαφορετική γεύση”

Το φεστιβάλ ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια και ήδη τραβάει την προσοχή μεγαλού αριθμού ανθρώπων που έρχονται στην πόλη για να συμμετέχουν στο γεγονός

Η βιομηχανία κρέατος από σκύλο πάντως δέχεται τα “πυρά” των φιλοζωικών, επικαλούμενων την αγριότητα και την βάναυση συμπεριφορά και μεταχείριση

Ένα παρόμοιο γεγονός την Κορέα από αγρότες ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από μεγάλη συμμετοχή διαμαρτυρίας φιλοζωικών οργανώσεων.

“Είναι κάτι που ντροπιάζει την χώρα μας και μας κάνει τον διεθνή περίγελο,” Δήλωσε ο Park So-Youn, επικεφαλής μίας φιλοζωικής οργάνωσης.

Συμπλήρωσε άλλη οργάνωση, “Όλος ο κόσμος θα νομίζει ότι οι Νοτιοκορεάτες τρώνε σκυλιά)”

Οι αρχές στην Γιου Λιν ετοιμάζουν νομοθεσία η οποία θα απαγορεύει την θανάτωση σκύλων με σκοπό την κατανάλωσή τους.

Θέση του kathemera.gr

Ακολουθούν μερικές σκληρές φωτογραφίες από την εκδήλωση, αν πραγματικά θέλετε να τις δείτε… σας παραπέμπουμε στην σελίδα απ’ όπου αντλήσαμε την πηγή καθώς οι θέσεις μας στην έκθεση τέτοιων φωτογραφιών για να κερδίσουμε μερικά κλικ από “άρρωστες” φωτογραφίες είναι κάτι που δεν μας εκφράζει.