Η υπογραφή συμφωνίας της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, συνιστά παράνομη και χωρίς προηγούμενο ενέργεια ενός κράτους – μέλους του ΟΗΕ και υποψηφίου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

δήλωσε στη Μόσχα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

«Η τουρκική κυβέρνηση επέλεξε το περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών, για να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, προκαλώντας και προσβάλλοντας ευθέως τη Διεθνή Κοινότητα.

Η πράξη αυτή, όσο και εάν είναι άκυρη από κάθε πλευρά, καταδικάζεται από όλη τη Διεθνή Κοινότητα και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Η ΝΔ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κύπρου και θα στηρίζει πάντα τις προσπάθειες, τόσον σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, όσο και αύριο ως κυβέρνηση, για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και για το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί ελεύθερα και ανεπηρέαστα, όλα τα δικαιώματα ενός ανεξάρτητου κράτους, μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο», είπε ο κ. Αβραμόπουλος στο συνεδριακό – εκθεσιακό κέντρο «Γκαστίνι Ντβορ» δίπλα στο Κρεμλίνο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος θα υπογράψει σήμερα συμφωνία συνεργασίας με τον Πρόεδρο του κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» Μπαρίς Γκριζλόφ, από κοινού με το κυπριακό ΑΚΕΛ και κόμματα από τη Λετονία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και το Καζαχστάν.

Στην αντιπροσωπεία της ΝΔ, που προσκλήθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου της «Ενιαίας Ρωσίας», στις οποίες προσήλθε από σήμερα ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν και αύριο θα χαιρετίσει ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, συμμετέχει επίσης ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνορωσικής φιλίας Σίμος Κεδίκογλου.

Από κυπριακής πλευράς θα υπογράψει τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΑΚΕΛ και «Ενιαίας Ρωσίας» ο Γιαννάκης Κολοκασίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος.

Πηγή: skai.gr