Ατυχείς χαρακτήρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρίσιν Λαγκάρντ τις συγκρίσεις της Ελλάδας με την Αργεντινή.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι «δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτό που έγινε στην Αργεντινή με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Όπως είπε, η σύνδεση ενός νομίσματος με το δολάριο είναι πολύ διαφορετικό πράγμα από το να είσαι ενταγμένο μέλος σε μια ισχυρή νομισματική ένωση.

Πρόσθεσε ότι Ευρωπαίοι εταίροι θα σταθούν στο πλευρό κάθε χώρας μέλους, ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα να εφαρμόσει τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε νωρίτερα την Πέμπτη στον Κάρολο Παπούλια ότι «κρίση δεν είναι αυτή που ζούμε», αλλά «θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Λίγο αργότερα, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα περί Αργεντινής, ο κ. Βενιζέλος είπε στη Βουλή ότι αναφέρθηκε στη χώρα θέλοντας να επισημάνει την κατάρρευση των δομών και της πραγματικής οικονομίας μιας πλούσιας χώρας για λόγους νομισματικούς. Τόνισε ότι αυτό που βιώνουμε στην Ελλάδα μπορεί να είναι κρίση, αλλά δεν είναι οικονομική κατάρρευση ή χρεοκοπία.

«Το γεγονός ότι φτωχαίνουν οι Έλληνες δεν είναι ταυτόσημο με την πτώχευση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι προτιμά να μείνει στην κυβέρνηση η ευθύνη ότι έκοψε μισθούς και συντάξεις και χτύπησε τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, παρά το στίγμα ότι μπορούσε να σώσει τη χώρα και δεν την έσωσε.

Σφοδρή επίθεση στον κ. Βενιζέλο εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας για τις δηλώσεις του περί Αργεντινής τονίζοντας ότι πρόκειται για προμήνυμα απειλής και εκτροπής που παραπέμπει σε τανκ.

Πηγή: skai.gr