Ο Πρωθυπουργός που συναντήθηκε με βουλευτές της περιφέρειας δήλωσε πως μόνο με θυσίες θα μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

«Έχουμε μπροστά μας πολλά εμπόδια, τα οποία με τις θυσίες του Ελληνικού λαού ξεπερνάμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Ο άλλος δρόμος, είναι δρόμος χρεοκοπίας, με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.»

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε πως η χώρα βρίσκεται στην μέση αυτού του δύσκολου δρόμου και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τις θυσίες του λαού να πάνε χαμένες.

«Είμαστε στη μέση ενός δρόμου. Και θα ήταν πολύ αρνητικό να αφήναμε στη μέση αυτή την προσπάθεια – όχι μόνο θα υπήρχαν θυσίες, αλλά θα πήγαιναν και χαμένες. Έχουμε μία ακόμα προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να κλειδώσουμε τις σημαντικές αποφάσεις του Ιουλίου, που μας δίνουν και ένα νέο πακέτο διάσωσης, αλλά και ελαφρύνουν το χρέος για τον Ελληνικό λαό, για όλους, και επιτέλους εμείς πηγαίνουμε πια με τις δικές μας αποφάσεις σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή, δεν παράγουμε πια ελλείμματα. Και αυτή θα είναι μια μεγάλη ανάσα, που θα δώσει και μια αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.»

Πηγή: real.gr