Με έναν ευρηματικό τρόπο θέλησε η κυρία Λιάνα Κανέλλη να δείξει την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικογένεια μετά τις δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής κρατώντας μία μπλε πλαστική σακούλα που μέσα είχε μία φραντζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα.

http://www.youtube.com/watch?v=hkXslxVWBfA

Πριν ξεκινήσει την ομιλία της, τοποθέτησε πάνω στο έδρανο το ψωμί και το γάλα και είπε : «0,60 έχει η φραντζόλα το ψωμί και 2 ευρώ το μπουκάλι με το γάλα. Μία τετραμελής οικογένεια θέλει 73 ευρώ τον μήνα, 950 τον χρόνο μόνο για γάλα και ψωμί. Εκεί μας φτάσατε. Θα κρεμαστείτε σε ιστορικό και πολιτικό πάσσαλο».

«Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ δεν επιτρέπεται αυτό που κάνετε. Τι θέλετε να φέρω και εγώ τα κοτόπουλα ;», παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης.

«Γιατί σας χαλάω το ντεκόρ; Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την δούμε», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία κατέθεσε το γάλα και το ψωμί στα πρακτικά.

Αφού η κυρία Κανέλλη ολοκλήρωσε την ομιλία και πριν κατέβει από το βήμα ζήτησε το ψωμί να διανεμηθεί στους βουλευτές. «Να διανείμετε το ψωμί, να μην πάει χαμένο. Στις εποχές που ζούμε καλά είναι και τα ψίχουλα», είπε η βουλευτής.

Πηγή: real.gr