Η προοπτική στάσης πληρωμών της Ελλάδας θα αποφευχθεί γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση διαμήνυσε την Τετάρτη σε ομιλία του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι,

προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις στην αντίθετη περίπτωση. «Οι κίνδυνοι της μετάδοσης, της χρεοκοπίας, της αναδιάρθρωσης, της εξόδου από την ευρωζώνη,

είναι τόσο μεγάλοι που δεν μπορείς να πάρεις αυτό το ρίσκο», είπε ο Βαν Ρομπέι σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU).

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, επανέλαβε ο τσέχος πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, εννοώ με το ευρώ ως νόμισμα. Μπορώ να φανταστώ εύκολα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, (…) η διαδικασία μπορεί να είναι σχετικά απλή» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τσεχίας.

Τον κίνδυνο να ξεσπάσει κρίση στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα εάν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει σωστά την κρίση χρέους της Ελλάδας, επισήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Τζιμ Φλάερτι, υιοθετώντας μια αισθητά πιο σκληρή ρητορική και επικρίνοντας την ΕΕ.

Πηγή: skai.gr