Επιμέλεια στήλης:
Γιάννης Ιωαννίδης
Λόγω των ημερών της νηστείας,, μια πολύ ωραία νηστίσιμη συνταγή με θαλασσινά..


Συστατικά συνταγής

1/2 κιλό σουπιές (καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες)
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες (ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες)
1/3 κ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. λευκό κρασί
Αλάτι, Πιπέρι
Κανέλα (προαιρετικά)

Οδηγίες συνταγής

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τις σουπιές αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε περίπου 2 φλιτζάνια νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1-1,5 ώρα). Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό για να μην στεγνώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρονάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα έχουμε σουρώσει 4-5 λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο που μας προτείνει ο κατασκευαστής. Τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν για 4-5 λεπτά μέχρι να συμπληρώσουμε τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού τους. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε! Καλοφάγωτα!

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα