Διάσπαση στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σημειώθηκε την Τετάρτη, καθώς ορισμένοι καθηγητές διαφωνούν με την απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος για μεταφορά της εξεταστικής περιόδου,

ζητώντας να μείνει ανοιχτό το πανεπιστήμιο. Η Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία του ΕΜΠ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι είναι συνεπής με τη διακήρυξή της «που υπερψηφίσθηκε από το 41% των συναδέλφων μελών ΔΕΠ στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2010.

Θεωρεί ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, πρέπει τα πανεπιστήμια να παραμείνουν ανοιχτά και σε πλήρη ακαδημαϊκή λειτουργία.

Οι καθηγητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ που ανέβαλε την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, ναρκοθετώντας το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε τελειόφοιτους φοιτητές και αποθαρρύνοντας τους νεότερους».

Για δυναμικές κινητοποιήσεις, χωρίς ωστόσο να κλείσουν τα Ιδρύματα, κάνουν λόγο στο μεταξύ οι πρόεδροι των ΤΕΙ που συνεδρίασαν εκτάκτως την Τετάρτη.

Πηγή: skai.gr