Ένα βίντεο με κάποιες νέες και καινοτόμες λειτουργίες παρουσιάζει η ομάδα της Microsoft από τον χώρο σχεδιασμού των Windows 8. Ο Alex Simons, Επικεφαλής του project των Windows & Windows Live μας εξηγεί κάποια νέα χαρακτηριστικά που θα έχουν τα windows 8 και συγκεκριμένα ο explorer των windows.

Δείτε το παρακάτω Βίντεο και διαβάστε τις λεπτομέρειες που μας παρουσιάζει η Microsoft για τα αναμενόμενα windows 8

Η Microsoft εστιάζει στο “εύκολο” κατά τον σχεδιασμό των windows. Η φιλοσοφία των σχεδιαστών είναι να μπορέσουν να συνοψίσουν τα δημοφιλέστερα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι χρήστες, όταν διαχειρίζονται τα αρχεία τους. Εργαλεία όπως , δημιουργία φακέλου, αντιγραφή, αποκοπή, επικόλληση, διαγραφή είναι ομαδοποιημένα και στην πρώτη καρτέλα ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα.

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία είναι ότι ο χρήστης πλέον μπορεί να δει τις συντομεύσεις πλήκτρων για τις λειτουργίες που μπορεί να έχει.

Επίσης, μπορεί να αντιγράφει την διαδρομή του αρχείου μίας θέσης δικτύου και να την στέλνει με email η μέσω msn σε κάποια επαφή του. (παράδειγμα διαδρομής //server-s/folders/wordproc/lessons/ )

Ο διαμοιρασμός των αρχείων έγινε επίσης πιο εύκολος. Πλέον μπορεί ο χρήστης να επιλέγει τα αρχεία που θέλει και να τα συμπιέζει / αποσυμπιέζει με ένα κλικ ή να τα στέλνει με email. Μπορεί επίσης να τα διαμοιράζεται με άλλους φίλους ή συνεργάτες στο διαδίκτυο.

Νέες λειτουργίες στην προβολή των αρχείων, όπου μπορούμε να έχουμε με μία κίνηση αλλαγές στην προβολή των εικόνων, αναζήτηση και εμφάνιση πληροφοριών για τα μεταδεδομένα της εικόνας (πότε τραβήχτηκε, με τη μηχανή, μέγεθος, διαστάσεις, ανάλυση κλπ κλπ).

Τελευταία οι σχεδιαστές παρουσιάζουν μία νέα λειτουργία η οποία βρίσκεται στο μενού Αρχείο (file) όπου από εκεί μπορεί κανείς να εκτελέσει ένα παράθυρο DOS για να εκτελέσει batch αρχεία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο χρειάζεται να εκτελεστεί το συγκεκριμένο παράθυρο. Αυτό υπήρχε και στην προηγούμενη έκδοση των windows με την μόνη διαφορά ότι πλέον η επιλογή προσφέρεται και για εκτέλεση διαχειριστή και μάλιστα μπορεί να προστεθεί στο μενού γρήγορης πρόσβασης.