Την απόφαση να «σερβίρουν»… στάση πληρωμών στο δημόσιο έλαβαν την Τρίτη οι εστιάτορες, με αφορμή την μετάταξη των επιχειρήσεων τους στον συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σε έκτακτη συνέλευσή της, ζητώντας την άρση της επίμαχης κυβερνητικής απόφασης.

Μάλιστα, οι εστιάτορες όχι μόνο ζητούν την αναστολή του μέτρου της μετάταξης του ΦΠΑ του κλάδου στο 23% αλλά επί πλέον εκτιμούν ότι ο κλάδος, ενόψει του νέου εθνικού φορολογικού πλαισίου πρέπει να μεταταχθεί στο χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου Εστίασης αποφάσισαν ακόμα να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κλείσιμο των καταστημάτων σε ημερομηνία που θα καθορίσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Το φορολογικό περιβάλλον δεν βοηθάει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων τόνισε πρόσφατα στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» ο γγ. της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Καββαθάς. «Το φορολογικό περιβάλλον δεν βοηθάει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, πρέπει να είναι σταθερό τουλάχιστο για πέντε χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντησή τους με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκαν πως η αύξηση του ΦΠΑ “είναι ένα μέτρο παράλογο, που η κυβέρνηση ωστόσο πήρε με το πιστόλι στον κρόταφο”.

Πηγή: skai.gr