«Δεν μπορεί να τίθενται τέτοια ζητήματα, όταν δεν υπάρχει συναινετικό κλίμα στη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα έχει αύριο, Τρίτη, διαδοχικές συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ενώ την Τετάρτη προγραμματίζεται συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με κυριότερο θέμα στην ατζέντα, το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Παπανδρέου, το πιθανότερο την Πέμπτη το απόγευμα, θα μεταβεί στο Παρίσι, για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, την οποία συγκαλεί ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

«Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών για την κυβέρνηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, με αφορμή δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σε εφημερίδες της Κυριακής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει συναινετικό κλίμα στη χώρα, αλλά – όπως είπε – δεν υπάρχει θέμα συγκυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να τίθενται τέτοια ζητήματα, όταν δεν υπάρχει συναινετικό κλίμα στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ για την οικονομία Νότη Μηταράκη, με τις οποίες, όπως σημείωσε, απέκλεισαν τη συναίνεση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι «άλλο πράγμα είναι η συναίνεση και άλλο πράγμα η συγκυβέρνηση», πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί την συναίνεση, αλλά εξαρτάται και από το άλλο μέρος», ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμά της.

Για τους μεγαλοοφειλέτες

Στο μεταξύ, κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι υπάρχουν σχετικές διεργασίες και πρόσφατα θεσπίστηκε και το νομοθετικό πλαίσιο, αναφορικά με το αν θα δοθεί στη δημοσιότητα, λίστα με μεγαλοοφειλέτες φοροφυγάδες. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τις σχετικές διαδικασίες και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πάντα την πολιτική βούληση για πλήρη διαφάνεια.

Για τις υποκλοπές

Εξάλλου, η κυβέρνηση αποφεύγει να σχολιάσει τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Έγκυρη κυβερνητική πηγή τόνιζε ότι «η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης», επεσήμαινε, ωστόσο, ότι με το θέμα ασχολήθηκε η Δικαιοσύνη, όταν έστειλε προς εξέταση τον σχετικό φάκελο ο σημερινός υπουργός της Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, πριν 18 μήνες, ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η ίδια πηγή υπενθύμισε ότι το ζήτημα είχε κλείσει η προηγούμενη κυβέρνηση, της ΝΔ και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της διαφάνειας.

Πηγή: skai.gr