Το επόμενο κύμα ηλεκτρονικών συσκευών, η tv που θα αγοράσεις το 2021 θα είναι μια οθόνη που θα διπλώνει, ή θα είναι ‘ταινία’ με εικόνα και διαδραστικότητα…

Αυτή είναι δική μας βεβαιότητα αλλά και εκτίμηση της Eileen Tanghal, διευθύντριας επενδύσεων στην Applied Materials που μίλησε σε συνέδριο με την ονομασία Emerging Display Technologies Conference today στο San Jose της Καλιφόρνια.

Υπάρχει ακόμη μια σειρά από τεχνολογικές προκλήσεις που έχουν να υπερκεράσουν οι εταιρίες και μετά πρέπει να ρυθμιστεί το κόστος, αλλά δεν είναι μακρά οι εξελίξεις με τους ‘σπόρους’ να έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους…

Η κυρία Tanghal είναι επενδυτής στην εταιρία με αξία $9.5 δισεκατομμύρια και έχει ένα fund που κάνει επενδύσεις αξίας $50 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Μέχρι σήμερα το fund έχει κάνει επενδύσεις $120 εκατομμυρίων σε 33 συμφωνίες και μέσα σε αυτές έχει επενδύσει και σε έξι εταιρίες οθονών.

Η Tanghal λέει πως η βιομηχανία οθονών είναι στο τέταρτο κύμα ζήτησης. Οι πρώτες οθόνες υγρών κρυστάλλων είχαν απογειωθεί στα ρολόγια χειρός και τα ρολόγια.

Το πρώτο όμως πραγματικό κύμα έκανε την εμφάνιση του με τα 1990s και τους φορητούς υπολογιστές, μια πορεία που έριξε τις τιμές. Συνέχεια στο επόμενο κύμα που ήταν οι οθόνες για υπολογιστές – desktop monitors, ενώ το τρίτο κύμα ήταν οι επίπεδες τηλεοράσεις και το 4ο είναι πλέον τα smartphones και τα tablets.

Σε αυτά τα κύμματα η βιομηχανία των LCD ‘μεγάλωσε’ από το $1 δισ. το χρόνο στα $100 δισ. το χρόνο και οι LCD TVs είναι τα $45 δισ. Οι οθόνες LCD σύντομα θα πωλούνται σε εκατοντάδες εκατομμύρια τεμάχια όπως λέει η Display Search.

Το 5ο ‘κύμα’…

Αυτό θα είναι μεγάλες διαδραστικές οθόνες ενώ κάθε ‘κύμα’ αν και αργεί να ξεκινήσει, διαρκεί 10 με 15 χρόνια. Οι οθόνες αυτές είναι οι οθόνες που είχαμε δει στις ταινίες years «Back to the Future 2″ αλλά και στο «Minority Report»…

Οι εταιρίες Verizon Wireless και EyeClick ήδη δημιούργησαν μια τέτοια οθόνη για να προμοτάρουν τα κινητά Droid ενώ και η Intel δείχνει τα λεγόμεν «interactive retail kiosks» στα Intel Developer Forum και την έκθεση Consumer Electronics Show.

Πηγή: gadgetfreak.gr