Με γκολ του Βιεϊρίνια στο 6′, ο ΠΑΟΚ νίκησε κούραση και… Skoda Ξάνθη (1-0), αρχίζοντας με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι -φανερά εξουθενωμένοι από τις υποχρεώσεις του στο Europa League -κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικής Ξάνθης, η οποία δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του “Δικεφάλου του Βορρά”.

“Χρυσός” σκόρερ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με σουτ-“βολίδα” από τα τρίαντα μέτρα.

Το ματς:

Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι μπήκαν πιο… ορεξάτοι και τα «μαγικά» του Αντελίνο Βιεϊρίνια έδωσαν προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός στο 6ο λεπτό σούταρε από τα 30 μέτρα, νίκησε τον Βιβιανί με μία «βολίδα» και άνοιξε το σκορ (1-0), μόλις στο 6ο λεπτό.

Μετά το τέρμα, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα και έδωσαν μέτρα στους παίκτες της Ξάνθης για να επιτεθούν. Οι Ακρίτες έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τους Σουάνη και Καζάκη να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης σημειώθηκε στο 7ο λέπτο. Ο Σουάνης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε σέντρα αλλά το σουτ του Μαρσελίνιο αποκρούστηκε δύσκολα από τον Κρέσιτς. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες (17’, 36’), με την μία εξ αυτών να καταλήγει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κρέσιτς, μετά από προσπάθεια του Καζάκη.

Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι στο πρώτο μέρος επιχειρήσουν -κυρίως- προσπάθειες από τις δύο πτέρυγες, με τον Γεωργιάδη και τον Βιεϊρίνια να εναλλάσσονται και να δημιουργούν «πονοκέφαλο» στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Από την άλλη, «μπελάδες» στην άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» δημιούργησαν οι Σουάνης και Καζάκης, με τον Κρέσιτς να αντιμετωπίζει κάθε επιθετική τους προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και με επιθετική αιχμή τον Αντελίνο Βιεϊρίνια προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για δεύτερο τέρμα.

Μετά το πρώτο 60λεπτο, η Skoda ανέβασε ρυθμούς και πίεσε, χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, οι κίτρινες κάρτες και η διακοπή του αγώνα λόγω των υβριστικών συνθημάτων έριξαν τον ρυθμό, με την τελευταία ευκαιρία του αγώνα να ανήκει στους γηπεδούχους. Από εκτέλεση κόρνερ και απόκρουση των παικτών του ΠΑΟΚ ο Μαρσελίνιο έκανε το τεχνικό σουτ, όμως, ο Φωτάκης απέκρουσε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζας, Ετο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας (87′ Τσουκαλάς), Γεωργιαδης (83′ Ρομπέρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Στον πάγκο:Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Ρομπέρ, Παπαδόπουλος, Κουρδάκης, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς

Ξάνθη: (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι (86′ Μάνταλος), Σουάνης (57′ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (68′ Μαρκόφσκι), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντανι

Στον πάγκο: Λυμπεροπουλος, Μαρκόφσκι, Βλαχοδήμος, Σταθάκης, Μάνταλος, Κομεσίδης, Γκακολιάρι

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητές: Δ. Θάνος (Γρεβενών), Γ. Γεωργιάδης (Κοζάνης), Ι. Δημητριάδης (Καστοριάς)

Πηγή: sday.gr