Στους δεκαέξι ανέβηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από το πέρασμα της καταιγίδας Αιριν, εκ των οποίων δύο έχασαν τη ζωή τους στο Νιου Τζερσεϊ, μεταξύ αυτών και ένας πυροσβέστης.

Για άλλους 14 θανάτους που δεν αποδίδονται προς το παρόν στην καταιγίδα κάνουν τα αμερικανικά δίκτυα. Στη Νέα Υόρκη, όπου οι αρχές διέταξαν επίσης την εκκένωση περιοχών που βρίσκονται κοντά σε ακτές,

αλλά και το κλείσιμο των σιδηροδρομικών σταθμών, των αεροδρομίων και των σταθμών λεωφορείων, οι δρόμοι είναι πλέον άδειοι, ενώ μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, όπου καταγράφηκαν τεράστια μπλακ άουτ.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η περιοχή της Ουάσινγκτον. Ορισμένες γέφυρες έκλεισαν, ωστόσο τα αεροδρόμια παρέμειναν ανοικτά. Σύμφωνα ωστόσο με ανακοίνωση της τοπικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας (Pepco) στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση μπορεί να χρειαστεί ημέρες έως ότου να αποκατασταθούν.

Ο τυφώνας, με ανέμους έως και 140 χιλιομέτρων την ώρα, παραμένει στην κατηγορία 1 της κλίμακας έντασης Σαφίρ – Σίμπσον, η οποία έχει πέντε βαθμίδες.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιού ΤΖέρσει οι ζημιές λόγω του τυφώνα Αιρίν ανέρχονται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: skai.gr