Κάτω από έναν υπέροχο ήλιο ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με απόλυτη επιτυχία, το 1ο Σέλι Downhill που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου και διοργάνωσε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου για τις κατηγορίες Παίδων – Εφήβων – Ανδρών/ Κορασίδων – Νεανίδων – Γυναικών (Open).

Από το Σάββατο 27/8 50 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο Χ/Κ Σελίου όπου από τις 10:00 πραγματοποιούσαν δοκιμαστικά με ανεπίσημο χρονόμετρο.

Η πίστα που κλήθηκαν να κατέβουν οι αθλητές βρισκόταν σε υψόμετρο 1730 μέτρα και είχε μήκος περίπου 1900 μέτρα. Περιελάμβανε τέσσερα (4) άλματα, ένα (1) τοίχο.

Την Κυριακή από τις 10:00 ξεκίνησε η προετοιμασία για την έναρξη του αγώνα με κριτές και υπεύθυνους να ελέγχουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και τους αγωνιζόμενους να δοκιμάζουν τα ποδήλατα τους. Η έναρξη του αγώνα έγινε στις 11.00 και οι απονομές 14:30. Αρκετοί ήταν οι αθλητές οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα με τα ποδήλατα τους, άλλοι είχαν έξοδο χωρίς ευτυχώς κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

O πρόεδρος του Χ/Κ Σελίου μίλησε στο Sportorama.gr : “Ο 1ος αγώνας Downhill είναι μια προσπάθεια της διοίκησης να μεγαλώσει η περίοδος λειτουργίας του Χ/Κ δημιουργώντας κι άλλες λύσεις προσέλκυσης του κόσμου πέρα της χιονοδρομίας. Κουραστήκαμε να στήσουμε όλο τον αγώνα γιατί ήταν κάτι που δεν προϋπήρχε αλλά δικαιωθήκαμε από την συμμετοχή τόσο των αθλητών από όλη την Ελλάδα αλλά και του κόσμου. Αυτό που ξεκίνησε σήμερα θέλουμε να το συνεχίσουμε και του χρόνου και με άλλου τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αυτά όλα θα γίνουν βέβαια σιγά σιγά ώστε να κάνουμε το Σέλι πόλο έλξης και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την παρουσίαση του αγώνα καθώς και τις συνεντεύξεις με τους αθλητές είχε το Ράδιο Ημαθία με τον Παντελή Ζωγράφου ενώ το παρόν έδωσαν και πολλοί φωτορεπόρτερ από ιστοσελίδες και περιοδικά του χώρου του ποδηλάτου.

Πηγή: sportorama.gr