Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του τις… ευρωπαϊκές πίκρες, νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στο νησί των «Φαιάκων» και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η είσοδος του Λέτο από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου βελτίωσε σημαντικά τη λειτουργία των «πρασίνων». Ο Αργεντινός άσος έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του,

έδωσε ελευθερία στον Καραγκούνη να απειλήσει περισσότερο και φυσικά σημείωσε το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης, ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι στο 62’. Ο Νίνης στις καθυστερήσεις “έγραψε” το τελικό 2-0!

Στο πρώτο μέρος, το «τριφύλλι» δεν έπιασε ρυθμό, αδυνατούσε να ανοίξει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων και απειλήθηκε σε δύο φάσεις. Στην σημαντικότερη για τους Κερκυραίους, ο Βύντρα έσωσε σωτήρια τους «πράσινους» πριν η μπάλα φτάσει στον Ιωάννου που βρισκόταν ανενόχλητος.

Tο ματς

Το 4-3-3 διατηρήθηκε από τον Πορτογάλο, αλλά το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν δικαίωσε τον Φερέιρα. Ο Κλέιτον που προτιμήθηκε ως δεξιός επιθετικός, δεν μπορούσε να βοηθήσει και πάρα πολύ μια και δεν είναι αυτή η φυσική του θέση, αλλά ούτε τα προσόντα του «ταιριάζουν» για να αγωνίζεται δεξί εξτρέμ. Και παρότι η θέληση για να «ξορκίσει» το κακό που τον έχει βρει από τους ευρωπαϊκούς του αποκλεισμούς υπήρχε από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αντάξια ομάδας που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό.

Άοσμος, άνευρος και προβλέψιμος, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Κέρκυρας που πήγαινε το παιχνίδι με τον ρυθμό που επιθυμούσε ο προπονητής της, ούτως ώστε να καταφέρει να πάρει κάτι από έναν μεγαλύτερο αντίπαλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Λέτο στην θέση του Κλέιτον έκανε το σχήμα πιο ορθολογικό. Συνέπεια; Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στην πίεση που ασκούσε, κέρδισε το πέναλτι που του έδωσε τη νίκη. Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, Ζεκά, το κέρδισε και ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 1-0 και δίνοντας την απάντησή του. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός πάγωσε τον ρυθμό δείχνοντας σημάδια μιας ομάδας που δεν έχει και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η Κέρκυρα προσπάθησε πιέζοντας αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Παναθηναϊκό που πήρε την πρωτη του σημαντική νίκη. Ο Νίνης έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις, δίνοντας κι αυτός μια μίνι απάντηση στον προπονητή του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα(Μπάντοβιτς): Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Λαμπρόπουλος(60’Μετίν), Οσμάν, Λόβιν, Ιωάννου(54′ Αγρίτης), Καλατζής, Μαζνόφ(71′ Μπάρκογλου)

Στον πάγκο: Γκαλίνοβιτς, Ζιάμπαρης, Χάμπλ, Μπουκουβάλας, Γιάντσης

Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Καραγκούνης(78’ Νίνης), Κλέιτον(46′ Λέτο), Ζεκά, Κουίνσι(89’Μαυρίας), Τοτσέ.

Στον πάγκο: Κατσουράνης, Πετρόπουλος, Καρνέζης, Σαριέγκι

Πηγή: sday.gr