Την εκτίμηση ότι το αργότερο σε τρία χρόνια η ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο περιοδικό Spiegel.

«Μπορούμε εύλογα να αναμένουμε ότι η κρίση θα ξεπεραστεί σε δύο με τρία χρόνια», σημειώνει στο περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή. «Σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, τα βασικά στοιχεία βελτιώνονται», υπογραμμίζει.

Όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να βάζουν τα δημοσιονομικά τους σε τάξη και ήδη κάποιες από αυτές τις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση, όπως η Ιρλανδία για παράδειγμα (η οποία βυθίστηκε σε μεγάλη οικονομική και δημοσιονομική κρίση, η οποία προκλήθηκε από την κατάρρευση του εθνικού τραπεζικού τομέα) πρόκειται να ξανασταθούν στα πόδια τους, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του EFSF εκτιμά εξάλλου ότι η χρηματοπιστωτική κατάσταση στην ευρωζώνη είναι καλύτερη από αυτήν στις ΗΠΑ.«Το αμερικανικό έλλειμμα για παράδειγμα είναι τρεις φορές υψηλότερο από αυτό της ευρωζώνης» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr