Την έβδομη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στο δωδέκατο γκραν πρι στην πίστα Σπα του Βελγίου, ο Γερμανός πιλότος τερμάτισε πρώτος και οδεύει ολοταχώς σε ακόμα έναν τίτλο, ενώ το ένα -δύο έκανε η Red Bull, με τον Γουέμπερ να βλέπει την καρό σημαία δεύτερος.

Τρίτος ο Μπάτον, εγκατέλειψε ο Χάμιλτον!Την παράδοση που θέλει τον Poleman να μην έχει καλή τύχη στον αγώνα του Σπα, διέψευσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Γερμανός πιλότος έβαλε τέλος στην αποχή από το πρώτο σκαλί του βάθρου στο Βέλγιο, βάζοντας τέλος στις όποιες, ελάχιστες, ελπίδες των αντιπάλων του για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου τίτλου.

Ο Γερμανός έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, χωρίς να ρισκάρει και χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα. Αν και αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά του.

H Red Bull φέτος πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο Σπα, κάνοντας το 1-2 με τον Γουέμπερ. Ο Αυστραλός δεν έκανε καλή εκκίνηση, ωστόσο κατάφερε να πιέσει και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Απλά εκπληκτικός!

Ύστερα από μία παρεξήγηση στις κατατακτήριες δοκιμές ο Τζένσον Μπάτον είδε τα κόκκινα φώτα της εκκίνησης από την 13η θέση. Ωστόσο, ο Βρετανός ήταν πολύ ανταγωνιστικός κατάφερε να κερδίσει δέκα θέσεις και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στον αντίποδα βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός αν και είχε ένα πολύ επιθετικό μονοθέσιο στα χέρια του, το ατύχημα με τον Κομπαγιάσι, τον έστειλε πάνω στον τοίχο, βάζοντας νωρίς τέλος στον αγώνα του.

Και καλά και κακά!

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες της Ferrari του, κερδίζοντας τέσσερις θέσεις. Μεγάλος άτυχος ήταν ο Φελίπε Μάσα.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, όμως ένα κλατάρισμα στους τελευταίους γύρους, τον έριξε στη όγδοη θέση.

Επιτέλους ήταν καλοί!

Η συνέχεια του πρωταθλήματος, ύστερα από την καλοκαιρινή διακοπή επιφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις από την Mercedes. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, έκανε πολύ καλή εκκίνηση, προσπερνώντας τον Φέτες με αποτέλεσμα να οδηγεί την κούρσα.

Στη συνέχεια δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τα ταχύτερα μονοθέσια, βλέποντας τελικά την καρό σημαία από την έκτη θέση.

Την επέτειο των 20 ετών στα γκριντ, γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση, κερδίζοντας 18 θέσεις!

 

Αναλυτικά:

1. Φέτελ – Red Bull, 1:26:44.893

2. Γουέμπερ – Red Bull

3. Μπάτον – McLaren

4. Αλόνσο – Ferrari

5. Σουμάχερ – Mercedes

6. Ρόσμπεργκ – Mercedes

7. Σούτιλ – Force India

8. Μάσα – Ferrari

9. Πετρόφ – Renaul

10. Μαλδονάτο – Williams

11. Ντι Ρέστα – Force India

12. Κομπαγιάσι – Sauber

13. Σένα – Renault

14. Τρούλι – Lotus

15. Κοβαλάινεν – Lotus

16. Μπαρικέλο – Williams

17. Ντ’ Aμπρόσιο – Virgin

18. Γκλοκ – Virgin

19. Λιούτσι – HRT

Πηγή: sday.gr