Με ψήφους 2 υπέρ και μία κατά το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή του Ηρακλή και επιστρέφει την υπόθεση του υποβιβασμού του για την πλαστή ενημερότητα στην Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας!

Ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης λόγω εκκρεμοδικίας αλλά και η παραμονή των Αρκάδων στη Σούπερ Λίγκα.

Εφόσον τελικά η Επιτροπή Εφέσεων δεν δικαιώσει τους Θεσσαλονικείς για την υπόθεση της πλαστής ενημερότητας, δεν αλλάζει κάτι και ο Αστέρας Τρίπολης παραμένει στην κατηγορία.

Στην περίπτωση δικαίωσης του Ηρακλή (πάντα για την πλαστή ενημερότητα, αφού υπάρχει και υποβιβασμός λόγω ελλιπούς φακέλου στη διαδικασία αδειοδότησης), ο Αστέρας Τρίπολης υποβιβάζεται με βάση τα καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Όπως είναι γνωστό από την περασμένη Δευτέρα ο Ηρακλής έχει ζητήσει την επανεξέταση του φακέλου του, λόγω σύνθεσης της Επιτροπής και αναμένει την απάντηση.

Υπάρχει κι ένα τρίτο -αρνητικό και για Ηρακλή και Αστέρα- ενδεχόμενο. Να δεχτεί η Επιτροπή Εφέσεων πως ορθώς υποβιβάστηκε για την πλαστή ενημερότητα, ωστόσο να θεωρήσει λάθος την κατάληψη της 16ης και τελευταίας θέσης της βαθμολογίας, οπότε σε αυτήν την περίπτωση πέφτουν τόσο ο «Γηραιό», όσο και ο Αστέρας Τρίπολης και την κενή θέση την καταλαμβάνει μια ομάδα της Football League!

Αναλυτικά, η απόφαση:

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση δίκασε την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης κατά της υπ’ αριθμόν 133/2011 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, (Ε.Π.Ο.).

Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο.

Δέχεται κατά πλειοψηφία την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Ακυρώνει την υπ’ αριθ. 133/2011 Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Παραπέμπει την υπόθεση προς περαιτέρω εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., συντιθέμενη από άλλους δικαστές, της από 23/05/2011 έφεσης της προσφεύγουσας κατά της υπ’ αριθμ. 195/2011 Απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της «SUPERLEAGUE» και της ΠΑΕ «ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».

Πηγή: skai.gr