Όσο και αν προσπαθεί η Apple να κρατήσει επτασφράγιστα τα μυστικά της, πάντα κάποιος καλοθελητής θα ανοίξει το στόμα του εκεί που δεν πρέπει.

Ένας από τους πλέον απόρρητους φακέλους της εταιρείας σίγουρα είναι αυτός που αφορά την επόμενη υλοποίηση του iPad.

Στο παρόν άρθρο θα παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο διαδεδομένες φήμες σχετικά με τη συσκευή.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Αρχές του 2012

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Wall Street Journal, το νέο iPad θα κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του 2012. Υποστηρίζουν την πρόβλεψή τους λέγοντας πως η Apple έχει ήδη αρχίσει να παραγγέλνει υποσυστήματα-κλειδιά για το iPad 3.

Συγκεκριμένα αναφέρουν μια οθόνη 9,7 ιντσών με ανάλυση 3048×1536 pixel (διπλάσια από τα 1024×768 του iPad 2). Επίσης δηλώνουν πως η Apple έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστική παραγωγή για τη νέα γενιά iPad.

Η ίδια η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά ένας προμηθευτή της εταιρείας δήλωσε πως έχουν ήδη δωθεί παραγγελίες για 1.5 εκατομμύριο iPad 3 στο τελευταίο τρίμηνο του ’11.

Το iPad 3 θα διαθέτει Retina Display

O CEO της LG Display, Young Soo Kwon, άφησε να διαρρεύσει η πληροφορία πως τα iPads θα χρησιμοποιούν την οθόνη Retina Display της εταιρείας, σύμφωνα με τους The Korea Times.

Το iPad 3 θα είναι iPad 3D?

Αν μπορούμε να εμπιστευτούμε πως οι άνθρωποι που γράφουν στο blog τεχνολογίας RCR Wireless έχουν εσωτερική πληροφόριση για το σχεδιασμό του iPad 3, φαίνεται πως το 3D να είναι η νεότερη προσθήκη στο νέο iPad.

Το RCR Wireless υποστηρίζει πως έχει επικοινωνήσει με ένα άτομο “εκ των έσω” στο Holywood, ο οποίος λέει πως “Τα μεγάλα κινηματογραφικά studio βιάζονται να έχουν έτοιμο άφθονο 3D υλικό για να προλάβουν την κυκλοφορία του iPad 3”.

Θα μπορούσε να έχει ένα NFC Chip

οι διαχειριστές του cult of Mac ισχυρίζονται πως έχουν μια πληροφορία ότι η apple θα προσθέσει ένα Near Field Communication (NFC) ασύρματο chip στο iPad 3

Το NFC θα μετέτρεπε το iPad 3 σε ένα passkey ασφαλείας, ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι και επίσης θα επέτρεπε στο χρήστη να έχει τον πλήρη έλεγχο ενός Mac μέσω του iPad

Δεν θα υπάρξει iPad 3!

Τουλάχιστον, όχι ακόμα. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις πως το επόμενο iPad που θα κυκλοφορήσει θα ονομάζεται iPad 2 Plus ή iPad 2 +, το οποίο σύμφωνα με το cnet.co.uk θα περιλαμβάνει οθόνη retina display 300ppi, φωτογραφική 8MP, αναγνώριση ομιλίας και πιθανώς τη δυνατότητα για 4G πλοήγηση στο ίντερνετ.

Το Cnet αναφέρει πως η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το iPad 2 Plus και το iPhone 5 μαζί, κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβρη.

Βέβαια, στο ίδιο άρθρο το CNET ανέφερε πως το HP TouchPad θα αναβαθμιζόταν σημαντικά. Τελικά η μόνη αναβάθμιση ήταν η εγκατάλειψή του από την HP, οπότε εσείς κρίνετε το πόσο αξιόπιστη είναι η πληροφόρηση του CNET στο συγκεκριμένο θέμα.

Η Radiant Opto-Electronics θα είναι ο βασικός προμηθευτής των backligt units (BLUs) του iPad 3.

Σύμφωνα με το Mackworld UK, μια ταϊβανέζικη εταιρεία θα είναι ο κύριος προμηθευτής των μονάδων οπίσθιου φωτισμού (backligt units, BLUs) για το iPad. Η Radiant Opto-Electronics ήδη συνεργάζεται με την LD και τη Samsung για να παρέχει BLUs για τις οθόνες LCD των εταιρειών αυτών.

Υπάρχουν όμως αμφιβολίες όσον αφορά τη χρήση backlight units που θα μπορούν να υποστηρίζουν υψηλότερες αναλύσεις, όπως φημολογείται πως θα έχει το iPad 3, καθώς ο όγκος τους είναι μεγαλύτερος από των BLU που χρησιμοποιούνται στο iPad 2, και αυτό θα δημιουργούσε κατασκευαστικές δυσκολίες.

Πηγή: pcsteps.gr