Ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.Το “τριφύλλι” νίκησε αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Το θαύμα που περίμεναν στον Παναθηναϊκό τελικά απείχε… μίλια μακριά. Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-1 την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκαν από την Ευρώπη.

Προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν τίποτα περισσότερο οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα.

Οι Ισραηλινοί, με παρακαταθήκη το υπέρ τους 3-0 του πρώτου αγώνα, ήρθαν στην Αθήνα καλά διαβασμένοι, έκλεισαν τους χώρους με μαζική άμυνα και κλείδωσαν την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι λιγοστές ελπίδες των «πράσινων»… εκμηδενίστηκαν, όταν στο 61’ ο Μεντούνγιανιν νίκησε τον Κοτσόλη και έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟ ήταν να πάρει την νίκη γοήτρου με τα γκολ των Μπουμσόνγκ και Τοτσέ.

Το ματς

Από το πρώτο κιόλας λεπτό το κλάμα είχε την τιμητική του στο ΟΑΚΑ. Στην πίκρα των οπαδών του Παναθηναϊκού για τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας ήρθε να προστεθεί η αλόγιστη και μάλλον αδικαιολόγητη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία. Ο Φερέιρα και οι παίκτες του είχαν τριάντα λεπτά επιπλέον για να ανακαλύψουν τρόπους που θα τους επέτρεψαν να φτάσουν σε κάποιο γκολ. Ούτε όμως κι αυτό το έξτρα φροντιστήριο αποδείχθηκε αρκετό. Στο φουλ επιθετικό σχήμα του Πορτογάλου, ο Μότι Ίβανιρ απάντησε με διπλή ζώνη άμυνας και… άγιος ο θεός.

Με τα πόδια βαριά από το 3-0 του πρώτου ματς, στα αυτιά να ηχούν από ένα σημείο και μετά τα συνθήματα των λιγοστών οπαδών κατά των ιδιοκτητών και τα νεύρα… τσίτα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αναλώθηκαν σε πολλές μάλλον ανούσιες ενέργειες και ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Χαΐμοφ.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους, οι «πράσινοι» δημιούργησαν ορισμένες φάσεις όμως στο μόνο που μας έκαναν σοφότερους είναι πως ο Τοτσέ (τουλάχιστον στη δεδομένη χρονική στιγμή) εκτός από… αργοκίνητο καράβι, έχει τη δυνατότητα σε καρφωτή κεφαλιά από το ένα μέτρο να αστοχήσει… Το γκολ των Ισραηλινών στο 59’ απαντήθηκε από εκείνο του Μπουμσόνγκ και το αυτογκόλ του Νιβάλντο, όμως όλα είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα (59’ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (59’ Κλέιτον), Ζέκα, Λέτο, Κουΐνσι, Τοτσέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σαριέγκι, Βιτόλο, Πετρόπουλος, Μαυρίας

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Χαΐμοφ, Νιβάλντο, Μεντούνγιανιν (76’ Άλμπερμαν), Μίκχα (59’ Ζιβ), Ατάρ (83’ Κολάουτι), Παβίτσεβιτς, Κονατέ, Γεϊνί, Λογκάσι, Νταχάν, Βερέντ

Πηγή: sday.gr