Την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πανηγυρίζει η ΑΕΚ που χρειάστηκε 120 λεπτά για να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» με το τελικό 1-1 κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας.

Με MVP τον Λεονάρντο που άλλαξε την εικόνα της και ισοφάρισε με πέναλτι στην παράταση, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με σκορ 1-1 απέναντι στη Ντιναμό.

Κάκιστη εικόνα για τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο ημίχρονο. Μεταμόρφωσε την ΑΕΚ η είσοδος του Λεονάρντο στο δεύτερο ημίχρονο που έστειλε νέο μήνυμα στον Χιμένεθ ότι η θέση του δεν είναι στον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Κοσκάτζε και σε συνδυασμό με την αδυναμία των παικτών της «Ένωσης» να αντιδράσουν έκαναν το ματς θρίλερ. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεονάρντο στο 111’ έβαλε στη θέση τους τις καρδιές των «κιτρινόμαυρων» που, πλέον, περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην κλήρωση της Παρασκευής.

Το ματς

Ανήμποροι να αντιδράσουν στο γρήγορο γκολ που δέχτηκαν ήταν οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε όλες του τις γραμμές να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στα «ξεσπάσματα» των Γεωργιανών. Μετά το πρώτο 20λεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Λόρια που είχε ένα εύκολο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει και να αναγκάσει τους παίκτες του Ντιναμό να κάνουν λάθη. Το πρέσινγκ οδήγησε σε κάποιες ευκαιρίες που όμως δεν μπόρεσαν οι «κιτρινόμαυροι» να τις μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ. Η είσοδος του Λεονάρντο στη θέση του Νίκου Λυμπερόπουλου σε συνδυασμό με το «πέρασμα» του Γκούντγιονσεν στην κορυφή της επίθεσης και τον Χοσέ Κάρλος σε ελεύθερο λόγο έκανε την ΑΕΚ πιο απειλητική και της έδωσε την ταχύτητα που τόσο πολύ της έλειπε. Ο Βραζιλιάνος μαζί με τον 24χρονο Ισπανό δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των Γεωργιανών αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να στείλουν την «Ένωση» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς να χρειαστεί το… θρίλερ της παράτασης.

Η άνοδος του Γκούντγιονσεν από τα μέσα του δευτέρου μέρους σε συνδυασμό με την παρουσία του Λεονάρντο έδωσαν στην ΑΕΚ πρωταγωνιστικό ρόλο και στην παράταση. Η «Ένωση» με όπλο της τη σοβαρότητα δεν απειλήθηκε από τη Ντιναμό και κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χάρη στο πέναλτι που κέρδισε ο «Γκούντι» και μετουσίωσε σε γκολ ο Λεονάρντο.

Η ουσία

Πολλά τα προβλήματα σε όλες τις γραμμές στο πρώτο 45λεπτο. Για άλλο ένα παιχνίδια αντιμετώπισε δυσκολίες στην οργάνωση παιχνιδιού. Η εικόνα άρχισε να βελτιώνεται σταδιακά με την είσοδο του Λεονάρντο, τη χρησιμοποίηση του Κάρλος σε ελεύθερο ρόλο και τη παρουσία του Γκούντγιονσεν στην κορυφή της επίθεσης.

Πηγή: sday.gr