Πρόθεση της Σούπερ Λίγκας είναι η έναρξη του νέου πρωταθλήματος στην προγραμματισμένη ημερομηνία, όπως τόνισε ο Πατρίκ Κομνηνός στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6!

«Ζυγίζοντας όλα τα θέματα και όλες τις απόψεις καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση. Κανείς δεν μπορούσε να μας εγγυηθεί ότι σε δύο εβδομάδες θα είχαν λυθεί όλες οι εκκρεμότητες»

δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, ενώ όπως τόνισε δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Ε.Ε.Α. για την διεξαγωγή των αγώνων το Σαββατοκύριακο.

Ο Πατρίκ Κομνηνός τόνισε ότι η απόφαση δεν πάρθηκε αποκλειστικά λόγω της ποινικής ρήτρας με τη Nova. «Η Nova είναι ίσως ο μοναδικός αξιόπιστος συνεργάτης της Λίγκας και συμπορευόμαστε άριστα».

-Για την κατάσταση:

«Είμαστε μπροστά σε ένα περίεργο καλοκαίρι. Για να είμαστε αντικειμενικοί αυτό που βιώνουμε είναι απόρροια όλων όσων έχουν λάβει χώρα σε ένα καλοκαίρι που ξεχάσαμε την μπάλα και ασχοληθήκαμε κυρίως με τα δικαστικά ρεπορτάζ».

-Θα έχουμε σέντρα το Σαββατοκύριακο:

«Νομίζω πως ναι. Αυτή είναι η πρόθεση η δική μας, των περισσοτέρων ομάδων που και αυτές αγωνιούν για να παίξουν μπάλα. Έχουν κάνει έναν προγραμματισμό και νομίζω ότι η πλειοψηφία του κόσμου, αυτό θέλει. Να δει μπάλα και τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Για να είμαστε ξεκάθαροι δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Το τελευταίο διάστημα όλοι μας έχουμε αμφιταλαντευτεί για το ποιο είναι το ορθότερο μέτρο για την αντιμετώπιση των δικαστικών εκκρεμοτήτων που προκύπτουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και των αποφάσεων που έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Κάναμε μια κλήρωση με σκοπό να αρχίσουμε το πρωτάθλημα στις 27-28 Αυγούστου. Είναι μια ειλημμένη απόφαση του ΔΣ που έχουμε λάβει εδώ και πάρα πολλούς μήνες για την έναρξη για την συγκεκριμένη ημερομηνία. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που αφορούν την έναρξη αυτή. Θέματα εθνικών ομάδων, αγωνιστικών υποχρεώσεων… Εμείς όλο αυτό το διάστημα και οι ομάδες, διοικητικά και οργανωτικά προετοιμαζόμαστε για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στις 27-28 Αυγούστου. Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε η απόφαση αυτή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία δεν εξέδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής υπέρ δύο ΠΑΕ μελών μας και αυτό δημιούργησε μια αναταραχή και μια αρκετά μεγάλη φιλολογία για το τι μέλλει γενέσθαι».

-Εάν κάποιος μπορούσε να δώσει εγγυήσεις ότι το πρωτάθλημα θα μπορούσε να αρχίσει το Σαββατοκύριακό μετά από το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας:

«Είναι το ρεαλιστικό σημείο της όλης μας σκέψης. Χθες είχαμε πολύωρες συζητήσεις με όλους τους εταίρους μας για να αποφανθούμε για το ποια είναι η ορθότερη απόφαση. Ουσιαστικά είχαμε δύο εναλλακτικές:

Η τήρηση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ για την έναρξη του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο και η άλλη ήταν η αναβολή του για τις 11 Σεπτεμβρίου γιατί την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχουν υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Εκεί λοιπόν, τέθηκε αυτό το ερώτημα σε μια σειρά θεσμικών παραγόντων. Εάν υπάρχει μια διασφάλιση, μια διαβεβαίωση ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου δεν θα κάναμε την ίδια συζήτηση. Εάν τότε θα γνωρίζαμε και τις 16 ομάδες. Εάν θα είχε τελεσιδικήσει και δεν θα είχαμε εκκρεμότητες δικαστικές και πλέον θα μπορούσαμε με ασφάλεια να πούμε ότι πάμε για έναρξη στις 11 του μηνός αλλά γνωρίζουμε τις 16 ομάδες.

Ουδείς μπορούσε να μας το εξασφαλίσει, αυτό από καμία πλευρά. Άρα εκεί είχαμε ένα πρακτικό ερώτημα ότι μπορεί να μην διεξάγεται το πρωτάθλημα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί με όποια συνεπακόλουθα για τα τηλεοπτικά μας συμβόλαια κτλ. και πως σε δύο εβδομάδες θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση που είμαστε και τώρα.

Επειδή όλοι αντιλαμβάνεστε ότι μια απόφαση συνεχούς αναβολής και ματαίωσης έως ότου τελεσιδικήσουν όλες οι αποφάσεις ήταν πρακτικά αδύνατη. Αν θέλετε αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας, ήταν η τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος για την αναβολή ενάρξεως του πρωταθλήματος. Όταν λοιπόν βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός και δηλώνει ότι δεν συντρέχει λόγος αναβολής, δεν θα μπορούσαμε εμείς χωρίς να έχουμε εξασφαλισμένη μια ημερομηνία στην οποία θα διεξάγονταν και οι οκτώ αγώνες, δεν συνέτρεχε λόγος και για εμάς να μην τηρήσουμε την απόφαση που είχαμε πάρει και για την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων προετοιμάζεται να αγωνιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η απόφαση μας ήταν κάπως νομοτελειακή με όποιες δυσκολίες έχει και αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις. Ζυγίζοντας το σύνολο των θεμάτων, των απόψεων και των δεσμεύσεων, έπρεπε να σταθμίσουμε όλα αυτά τα γεγονότα και να πάρουμε την απόφαση έναρξης του πρωταθλήματος».

-Υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί νομικό πρόβλημα λόγω της προκήρυξης του πρωταθλήματος;

«Η γνωμοδότηση που έχουμε επ’ αυτού είναι ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος . Η προκήρυξη και ο ΚΑΠ αναφέρουν αριθμό ομάδων που συμμετέχουν, που είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλοιωθεί, ξαφνικά να κάνουμε διαφοροποίηση και αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος στο μέσο της περιόδου.

Αυτό που ζητείται στην προκήρυξη είναι ο συγκεκριμένος αριθμός των ομάδων και κάποια ονόματα ομάδων που μπορούν να συμμετάσχουν.

Η συμμετοχή στη Λίγκα είναι τόσο δελεαστική που θα βρεθούν δύο ομάδες. Ήδη υπάρχουν πολλές ομάδες που ερίζουν για αυτές τις θέσεις. Νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα συμπληρώσεως, όταν έχουμε καταλήξει στο ποιοι δικαιούνται. Εκεί είναι το ζητούμενο…»

Πηγή: sday.gr