Μερικοί από τους πιο πλούσιους Γάλλους, κάλεσαν την Γαλλική κυβέρνηση να τους αυξήσει τους φόρους. δεκαέξι πλούσιοι, συμπεριλαμβανομένης και της πιο πλούσιας γυναίκας της Ευρώπης και η Η εταιρεία L’Oreal  προσφέρθηκαν μέσω ανοιχτής επιστολής να πληρώσουν ειδική εισφορά υπέρ του Γαλλικού κράτους για την καταπολέμηση της κρίσης. δείχνοντας έτσι το εθνικό τους φρόνημα.

Η Γαλλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, και προσπαθεί να εξασφαλίσει τη θέση της στις αγορές.

Αναμένεται να βάλουν ειδικό φόρο στους πλούσιους της χώρας.

Πριν την ανακοίνωση που αναμένονταν να γίνει την τετάρτη το απόγευμα, ένα γράμμα έκανε την εμφάνισή του στο Γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur.

Ήταν υπογεγραμμένο από τους “μεγάλους” της Γαλλίας μεταξύ αυτών και του κυρίου Christophe de Margerie της εταιρείας πετρελαίων Total, κυρίου Frederic Oudea της τράπεζας Societe Generale, και της Αir France κύριο Jean-Cyril Spinetta.

Οι κύριοι δήλωσαν μέσω της επιστολής: “Εμείς, οι πρωταγωνιστές της βιομηχανίας, επιχειρηματικής δράσης, τραπεζίτες και πλούσιοι πολίτες αυτής της χώρας, θα θέλαμε να πληρώσουμε μία ειδική συνεισφορά (φόρο)”

Δήλωσαν επίσης ότι έχουν επωφεληθεί από το Γαλλικό σύστημα και ότι “Όταν τα οικονομικά παρουσιάζουν κρίση και η προοπτική επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης είναι μπροστά μας και απειλούν το μέλλον της Γαλλίας και της Ευρώπης και όταν το Γαλλικό κράτος ζητάει απ’ όλους να βοηθήσουν είναι καθήκον μας να συνεισφέρουμε”

Προειδοποίησαν ωστόσο ότι το ποσό της συνεισφοράς δεν θα πρέπει να είναι τόσο υψηλό με αποτέλεσμα οι πλούσιοι να φοροαποφύγουν ή να μην συμμετέχουν στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση

Η κίνηση αυτή ήταν το έναυσμα για έναν δισεκατομμυριούχο Αμερικανό επενδυτή Warren Buffett  που ζήτησε φορολογία για τους βαθύπλουτους Αμερικανούς.

Η Γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ήδη ότι επεξεργάζεται την περίπτωση δημιουργίας ειδικού φόρου για πολίτες που κερδίζουν πάνω από 1.000.000€ ετησίως

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ενταχθούν στο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η Γαλλική κυβέρνηση για την περικοπή 14δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα επόμενα δύο χρόνια.