Το «πάγωμα» των χορηγιών προς τη Σούπερ Λίγκα και την Football League μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, αποφάσισε στη διάρκεια της συνεδρίασής η ΟΠΑΠ ΑΕ. Οι περικοπές θα ισχύσουν και για το Κύπελλο,

ενώ εξαιρούνται οι εθνικές ομάδες και το Περιφερειακό πρωτάθλημα. Επίσης ο Οργανισμός κατήγγειλε τις συμβάσεις με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, που συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση,

ενώ καταγγέλλεται και η σύμβαση με την ΕΠΟ, μόνο όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας.Η ΟΠΑΠ ΑΕ αποφάσισε:

1. Να καταγγείλει την σύμβαση με την ομάδα της Καβάλας-ήταν τριετούς διάρκειας-, με έναρξη κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα να μην αποδώσει οποιαδήποτε εκκρεμούσα οφειλή από την ημέρα της καταδίκης της για υπόθεση των προσυνεννοημένων αγώνων.

2. Να μην καταβληθούν οι εκκρεμούσες οφειλές προς την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου (η σύμβαση ήταν μονοετής και έληξε στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου) για τον ίδιο λόγο.

3. Να καταγγείλει την σύμβαση χορηγίας προς την ΕΠΟ αποκλειστικά ως προς το σκέλος της διοργάνωσης του Κυπέλου Ελλάδας, επειδή δεν προστάτευσε τον θεσμό κατά τον τελικό αγώνα στο ΟΑΚΑ.

4. Να καλέσει όλες τις ομάδες με τις οποίες η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει συνομολογήσει χορηγικές συμβάσεις, να υπογράψουν αναθεωρημένες συμβάσεις στις οποίες θα περιλαμβάνονται ρήτρες βίας, διαφάνειας και φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ). Υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες συμβάσεις τριετούς διάρκειας (με έναρξη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο) υφίστανται με οκτώ ομάδες της Super League. Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε νέα χορηγική σύμβαση με ομάδα της Super League για να υπογραφεί υποχρεωτικώς θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ίδιες ρήτρες.

5. Αναστέλλεται οποιαδήποτε συζήτηση για υπογραφή χορηγικής σύμβασης με διοργανώτριες αρχές (Super League και Ένωση Β΄- Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας) για εύλογο χρόνο και πάντως έως ότου υπάρξουν εγγυήσεις κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: skai.gr